Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Έτσι “έκρυψαν” τα 26 εκ. χάπια για τους τζιχαντιστές (φωτο) Συνεχίζονται οι έρευνες για την μεγαλύτερη ποσότητα οπιούχων φαρμάκων που έχει κατασχεθεί ποτέ στην χώρα. Τι λένε Αλεξιάδης και επικεφαλής ΣΔΟΕ

«Είναι μια απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας την επιτυχία του Σώματος, με τον εντοπισμό των 26 εκ. χαπιών
που προορίζονταν για τους τζιχανιστές, προσθέτοντας ότι «στα θέματα του οικονομικού εγκλήματος που έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ, θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και υλικοτεχνικά και με προσωπικό».
Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στον Τύπο, ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Λουκάς Δανάμπασης, αναφέρθηκε στην συνεργασία με την αμερικανική DIA και την πολυήμερη συνεργασία και παρακολούθηση του πλοίου. 
Τόνισε ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι εταιρίες αποστολής και παραλαβής είχαν προηγούμενες εμπλοκές σε ύποπτες μεταφορές, ενώ η μία εξ αυτών είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Οι έρευνες συνεχίζονται από τις Αρχές για να βρεθούν οι πραγματικοί παραλήπτες του φορτίου, που έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά από την Ινδία, με τελικό προορισμό την πόλη Τομπρούκ της Λιβύης.  
Το φορτίο ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε 479 χαρτοκιβώτια, ενώ άλλα 48 χαρτοκιβώτια, που περιείχαν, τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα, λευκά είδη οικιακής χρήσεως, είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης του ναρκω-φορτίου.
ΣΔΟΕ - χάπια - ναρκωτικά
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26.084.000 ναρκωτικά χάπια με την δραστική ουσία Τραμαδόλη. Η αξία τους εκτιμάται σε τουλάχιστον 13 εκ. δολάρια, ήτοι 11,7 εκ. ευρώ.
ΣΔΟΕ - χάπια - ναρκωτικά

http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: