Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ...!!!

Ένα σκύλο που αποκαλούν ειρωνικά «Συνταγματάρχη» κινηματογράφησαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και έδωσαν το βίντεο στη δημοσιότητα.
Υποστηρίζουν πως το ζώο ανήκει στον αμερικανικό στρατό και πως το κρατούν αιχμάλωτο.
Στο βίντεο φαίνεται ο σκύλος που μοιάζει θλιμμένος, τη στιγμή που ένας Ταλιμπάν τον περιφέρει στους δρόμους της Καμπούλ.
Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, όταν έπιασαν το σκύλο φορούσε ένα λουρί που έφερε επάνω του μια μηχανή ανίχνευσης GPS, έναν φακό και μια μικρή κάμερα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι, από την πλευρά τους, απαντούν ότι ερευνούν τον ισχυρισμό, ενώ ανταποκριτές λένε ότι, αν επαληθευτούν τα λεγόμενα των Ταλιμπάν, θα πρόκειται για μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην πολεμική ιστορία των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
Όπως αναφέρεται, ο σκύλος εντοπίστηκε σε μια βραδινή επιδρομή των Ταλιμπάν στα τέλη Δεκεμβρίου στην περιφέρεια Λαγκμάν, στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Από εκείνη την επιδρομή τους οι μαχητές πήραν ως λάφυρα και μια σειρά από όπλα, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούνται συχνά από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει ανιχνευτικά σκυλιά στο Αφγανιστάν, κυρίως Γερμανικούς Ποιμενικούς, Λαμπραντόρ και Σπάνιελ.

http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: