Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Αφορά: Αλλοδαπός ορειβάτης τραυματίστηκε σοβαρά.

Θεσσαλονίκη 10/07/2012.
Στις 11:55 της Κυριακής 8/7/2012 η ΕΟΔ πληροφορήθηκε μέσω ασυρμάτου από τους υπεύθυνους του καταφυγίου "Κάκαλος" ότι υπήρχε μια πληροφορία ότι ένας άνδρας έκανε πτώση στη αρχή απο το λούκι του Μύτικα. 
Άμεσα οι υπεύθυνοι του καταφυγίου προσέτρεξαν για βοήθεια και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για γερμανό ορειβάτη 66 ετών ο οποίος έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο αριστερό άνω άκρο. 
Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ η δ/νση επιχειρήσεων της ΕΟΔ σε συνεργασία με το διαχειριστή Μιχάλη Στύλα του καταφυγίου "Κάκαλος" με τον οποίο υπήρχε συνεχή επικοινωνία μέσω ασυρμάτου, κίνησε τις διαδικασίες για τη διάθεση εναερίου μέσου. 
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρκετά σύντομα σε σχέση με άλλες φορές, με τους κρατικούς φορείς να ανταποκρίνονται θετικά. Μέλη της ΕΟΔ που βρίσκονταν στην περιοχή του Λιτοχώρου μετέβησαν στο ελικοδρόμειο της ταξιαρχίας για να συνδράμουν στη μεταφορά του τραυματία και να παραλάβουν το φορείο και του υγειονομικού υλικού, τα οποία έπρεπε να επιστραφούν στο καταφύγιο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διαχειριστές του καταφυγίου "Χρήστος Κάκαλος" Αλέξη και Μιχάλη Στύλα καθώς επίσης και τους γιατρούς κ Λαζαρίδη Νίκο και κα Λάλια Αντιγόνη που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος και ήταν οι άνθρωποι που συνέβαλαν τα μέγιστα στη θετική έκβαση της πιχείρησης.
Λιάμος Αλέξανδρος
Δ/ντης Επιχειρήσεων ΕΟΔ
Κιν.6944242315
Email: ops@hrt.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: