Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ισραηλινοί στρατιώτες έκοψαν το δέντρο στα σύνορα με το Λίβανο

Ισραηλινοί στρατιώτες ξερρίζωσαν τελικά σήμερα το πρωί το δέντρο "της έριδας" στα σύνορα με το Λίβανο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την αφορμή της χθεσινής μεθοριακής σύγκρουσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Λιβανέζων -τριών στρατιωτών και ενός δημοσιογράφου- και ενός Ισραηλινού αντισυνταγματάρχη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στις 10:00 τοπική ώρα, οι ισραηλινοί στρατιώτες ξερρίζωσαν το δέντρο και το έριξαν στην ισραηλινή πλευρά και ετοιμάζονταν να κόψουν άλλα δύο, ενώπιον περίπου 30 λιβανέζων στρατιωτών και της Δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο.
Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε σημαντικές ενισχύσεις στα σύνορα με τον Λίβανο, και κυρίως μονάδες τεθωρακισμένων προκειμένου να προστατευθούν οι στρατιώτες που θα μετέβαιναν εκεί για να ξεριζώσουν το δέντρο. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η κοπή των δέντρων θα καταστήσει δυνατή την εγκατάσταση κάμερας παρακολούθησης. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να στείλει "ένα ξεκάθαρο μήνυμα" στο Λίβανο. Νωρίτερα σήμερα, πριν από την κοπή του δέντρου, εκπρόσωπος του στρατού του Λιβάνου είχε δηλώσει ότι "η αντεπίθεση θα είναι η ίδια σε περίπτωση οποιασδήποτε συνοριακής επίθεσης εναντίον του Λιβάνου".
"Η οποιαδήποτε επίθεση θα επιφέρει συνέπειες", προειδοποίησε ο ίδιος εκπρόσωπος. Σύμφωνα με το Λίβανο, η χθεσινή ανταλλαγή πυροβολισµών ξεκίνησε όταν ισραηλινοί στρατιώτες µπήκαν στο λιβανέζικο έδαφος για να κόψουν το εν λόγω δέντρο, ενώ η ισραηλινή πλευρά ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά την ώρα που έκαναν εργασίες συντήρησης στην Γαλάζια Γραµµή, τα διεθνώς αναγνωρισµένα σύνορα των δύο χωρών.
Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: