Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ανακάλυψη οπλοστασίου σε αλβανόφωνη περιοχή στη νότια Σερβία

Η σερβική αστυνομία ανακάλυψε χθες ένα σημαντικό κρυφό οπλοστάσιο, που περιλάμβανε μπαζούκας και όλμους, στα νότια της χώρας κοντά στο Κόσοβο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Τα όπλα ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό μίας υπόγειας δεξαμενής καυσίμων (φωτογ.αριστερά) στην κοινότητα Κοντσούλι, κοντά στην κοινότητα Μπουγιάνοβατς-μία από τις τρεις στην περιοχή με πλειοψηφία αλβανικού πληθυσμού και στην οποία οι...επιθέσεις με εκρηκτικά κατά των αρχών προξένησαν πολλούς τραυματισμούς τον Ιούλιο, τόνισε ο υπουργός.
Το οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε από μεικτή περίπολο σέρβων και αλβανών αστυνομικών και περιλάμβανε τρεις όλμους, έξι μπαζούκας, δεκάδες χειροβομβίδες και νάρκες, καθώς και 100.000 σφαίρες και άλλα πολεμοφόδια, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης.
Ο δικαστής που επιφορτίσθηκε με την έρευνα χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την υπόθεση, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Β92, δεδομένου ότι ο οπλισμός ήταν σε άριστη κατάσταση. Με τις δηλώσεις του αυτές απέκλεισε την περίπτωση να χρονολογείται το οπλοστάσιο από την σύρραξη του 2001 μεταξύ των σερβικών δυνάμεων και αλβανών ανταρτών που επιζητούσαν να ενωθεί η περιοχή στο Κόσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: