Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Σύγκρουση με αστεροειδή: Τρομοκρατεί η έλξη της Γης τους επιστήμονες...

Ένας τεράστιος αστεροειδής του οποίου η τροχιά έχει τέτοια πορεία ώστε θα πλησιάσει στη γη - όπως υπολογίζεται- περί το 2029, αλλά θα επανέλθει με μια μικρή, ίσως. μετατόπιση της τροχιάς του για να συγκρουστεί με τη Γη λίγα χρόνια αργότερα.
Οι αστρονόμοι έχουν υπολογίσει ότι ο 1.000 ποδιών πλάτους αστεροειδής που αποκαλείται ως 2004ΜΝ4 θα περάσει από τη γη σε μια απόσταση μεταξύ των 15.000 και 20.000 μιλίων, το ένα δέκατο, δηλαδή, της απόστασης Γης και Σελήνης και αρκετά κοντά ώστε να γίνει ορατός με γυμνό οφθαλμό.

Οι εξειδικευμένοι του διαστήματος, σχετικά με το έτος 2029 είναι βέβαιοι ότι δεν θα μας προξενήσει ζημιά, εντούτοις ανησυχούν για το μέγεθος της διαταραχής που θα προκαλέσει λόγω του τόσο κοντινής προς το γήινο έδαφος τροχιάς του αστεροειδούς.
Θα μπορούσε να υπολογιστεί πως ο 2004ΜΝ4 θα βρίσκεται σε πραγματική πορεία σύγκρουσης το 2034 ή ίσως ένα δύο χρόνια αργότερα. Η απρόβλεπτη όμως συμπεριφορά και η μη στενή παρακολούθησή του, αυξάνει την ανησυχία για τον κίνδυνο πως όταν θα ήταν πια ορατός ( ο κίνδυνος) θα ήταν πολύ αργά για να γίνει κάτι από τον Άνθρωπο.
Πηγή http://echedoros-p.blogspot.com/2009/08/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: