Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ!

Μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, οι Σερραίοι κατέκτησαν ακόμη μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, τηγανίζοντας μέσα σε 4 ώρες χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, συνολικού βάρους 312,5 κιλών. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που ολοκληρώθηκε, στις Σέρρες, με τη γιορτή Βουβαλιού. Με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων Σερρών, των Βουβαλοτρόφων της περιοχής Κερκίνης, των Ελλήνων και Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων επιτεύχθηκε για πρώτη φορά, παγκόσμια, η παρασκευή αμέτρητων μπιφτεκιών τελικού βάρους 312,5 κιλών.
Για την παρασκευή όλων αυτών χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά (σ.σ. το συνολικό μείγμα του ωμού κιμά έφτασε αρχικά στα 426 κιλά), τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Αναγνώστης κκ.Μου άνοιξε η όρεξη.Έχει πέσει πείνα στην Ελλάδα τα βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια..Αν και εσεις αντί για το άθρο χαζέυετε τα μπιφτέκια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: