Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Γονείς κάλεσαν τον Ιερό Λόχο για να προστατέψει από αντιεξουσαστές το σχολείο τους!

Θεσσαλονίκη: Γονείς κάλεσαν τον Ιερό Λόχο για να προστατέψει από αντιεξουσαστές το σχολείο τους!Θεσσαλονίκη: Γονείς κάλεσαν τον Ιερό Λόχο για να προστατέψει από αντιεξουσαστές το σχολείο τους!
ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Το σχολείο που βρίσκεται στο Κορδελιό τελεί υπό κατάληψη, καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται ενάντια στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Συναγερμός στις αστυνομικές αρχέ
Του Στέλιου Παζαρλή
Ακραία και πρωτοφανή φαινόμενα παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία με την όξυνση του διχασμού που έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι αντιδράσεις από όλες τις πλευρές κλιμακώνονται συνεχώς μετά την παραχώρηση ονόματος, γλώσσας και ιθαγένειας της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων. Στη σφαίρα των αντιδρώντων ανήκουν και πολλοί μαθητές που πραγματοποιούν καταλήψεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα για τη Μακεδονία. Ωστόσο, ένα περιστατικό, που συνέβη χθες σε σχολείο του Κορδελιού, φανερώνει ανησυχητικές διαστάσεις για τις καταλήψεις και τις αντιδράσεις γύρω από το μακεδονικό.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στο 1ο γυμνάσιο Κορδελιού στην οδό Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου, που τελεί υπό κατάληψη, οι μαθητές ανησύχησαν όταν διέρρευσε η πληροφορία ότι θα δεχθούν επίθεση από αντιεξουσιαστές.
Γονείς μαθητών, που στηρίζουν την κατάληψη, κάλεσαν μέλη του Ιερού Λοχού για να περιφρουρήσουν το σχολείο από την ενδεχόμενη επίθεση αντιεξουσιαστών, που αναμενόταν να γίνει χθες το απόγευμα. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις, με τους αστυνομικούς να έχουν διακριτική παρουσία γύρω από το σχολείο.
Θεσσαλονίκη: Γονείς κάλεσαν τον Ιερό Λόχο για να προστατέψει από αντιεξουσαστές το σχολείο τους!223Μαθητές του 1ου γυμνασίου Κορδελιού, μιλώντας στο makthes.gr, επιβεβαίωσαν την παρουσία των μελών του Ιερού Λόγου και το λόγο που καλέστηκαν. Όμως χθες το απόγευμα τελικά καμία ομάδα αντιεξουσιαστών δεν πλησίασε το σχολείο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 15μελούς του σχολείου, οι μαθητές έκλεισαν το σχολείο, αφού πρώτα μάζεψαν πάνω από 250 υπογραφές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να σημειωθεί πως ο διευθυντής, οι καθηγητές και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι αντίθετοι με την κατάληψη.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του makthes.gr, μαθητές έχουν γράψει στους τοίχους του σχολείου συνθήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: