Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ...Χίος: Μετρητά στους αιτούντες άσυλο...ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...ΦΑΤΕ ΤΑ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΕΜΕΤΟΣ...ΑΙΔΙΑ ΡΕΕΕ...ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ;;;;

ΡΕ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΙΣΩ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΘΑ ΖΗΣΩ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ...ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ ΒΕΒΑΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...
ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕ...
ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΘΡΟ...ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ........
Τα σχετικά κονδύλια προέρχονται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή ΈνωσηΣε εφαρμογή ετέθη από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017, το πρόγραμμα «μετρητά στους αιτούντες άσυλο» στη Χίο, το οποίο υλοποιείται από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση Samaritan’s Purse.

Η καταβολή των μετρητών παρέχεται μέσω προπληρωμένων καρτών, που θα ανατροφοδοτούνται κάθε μήνα, με ένα ποσό που υπολογίστηκε με βάση την κάλυψη των βασικών εξόδων στην Ελλάδα (εκτός του ενοικίου/και του ποσού διαμονής), σύμφωνα με τα οριζόμενα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση.

Οι κάρτες επιτρέπουν την ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ, καθώς και την αγορά εμπορευμάτων από την εμπορική αγορά με την χρήση τερματικών μηχανών μόνον εντός Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αυτό δεν επηρεάζει την παροχή του φαγητού, καθώς και τις ιατρικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Υ.Α., «ως ανθρωπιστική βοήθεια, να υποστηρίξει μεμονωμένα άτομα και οικογένειες να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, όπως συμπληρωματικό φαγητό, επικοινωνία, προϊόντα καθαρισμού, συγκοινωνία, ρουχισμό και εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης βοήθειας σε είδος που παρέχονταν μέχρι τώρα στους αιτούντες άσυλο, στα νησιά».

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την Υ.Α. και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα σχετικά κονδύλια προέρχονται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τονίζει η ύπατη αρμοστεία σε σχετική ανακοίνωσή της «αυτή η παρέμβαση θα έχει ένα σημαντικά θετικό αντίκτυπο στις τοπικές επιχειρήσεις και στα μαγαζιά».

Να σημειώσουμε ότι το ύψος της ενίσχυσης θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση και θα κυμαίνεται από 90 ευρώ για ένα άτομο και θα φτάνει έως περίπου 500 ευρώ για τις πολυμελείς οικογένειες.

Το συνολικό ποσό για τους ευρισκόμενους στη Χίο εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000 ευρώ μηνιαίως.

http://astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: