Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα ανακοινώνει παγκόσμια «φίμωση» στο διαδίκτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, απλώνει την κόντρα της Νέας Τάξης κατά του Ντόναλντ Τραμπ και στο διαδίκτυο,αφήνοντας να εννοηθεί πως μπλογκς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπονόμευσαν την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, μέσω ψευδών ειδήσεων.
«Αν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα γεγονότα και τι είναι αληθινό και τι όχι, αν δεν μπορούμε να κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε σοβαρά επιχειρήματα και προπαγάνδα, τότε έχουμε πρόβλημα» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γερμανία.
Ο Ομπάμα τόνισε πως ζούμε σε μια εποχή με «πάρα πολλή ενεργή παραπληροφόρηση» που «συσκευάζεται πολύ καλά», είτε στο Facebook, είτε στην τηλεόραση.
«Αν όλα μοιάζουν ίδια και δεν γίνονται διακρίσεις, τότε δεν ξέρουμε τι να προστατέψουμε. Δεν ξέρουμε για τι να αγωνιστούμε. Και μπορούμε να χάσουμε τόσα πολλά από αυτά που έχουμε κερδίσει όσον αφορά στις δημοκρατικές ελευθερίες, τις οικονομίες της αγοράς και την ευημερία που έχουμε μάθει να λαμβάνουμε ως δεδομένα».
Ο παγκοσμιοποιητής είχε αναφερθεί στο θέμα και το παρελθόν, σχολιάζοντας τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» που εξαπλώνονται στο Facebook, δημιουργώντας ένα «νέφος ανοησίας».
Ποια θα είναι άραγε η λύση; Η φίμωση της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και της κοινωνικής κινητοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου μπορούν δηλαδή.
Μάλιστα Facebook και Google ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν την χρήση της διαφημιστικής υπηρεσίας τους από ιστοτόπους με ψευδείς ειδήσεις σε μία προσπάθεια να σταματήσουν το τσουνάμι της προπαγάνδας.
Ποιές ειδήσεις θα κρίνονται άραγε ως ψευδείς;

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: