Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Στρατός της Συρίας κάλεσε τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το Χαλέπι και τους υπόσχεται ασφαλή διέλευση.

© RIA Novosti. Alaeddin Μιχαήλ Κατειλημμένες από τους αντάρτες ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου.   Η θέα από τη Ακρόπολη στην παλιά πόλη. 
ΜΟΣΧΑ, 2 Οκτωβρίου  – RIA Novosti. Με διαταγή ο Στρατός της Συρίας  κάλεσε τους μαχητές να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου και σημείωσε ότι θα τους εξασφαλίσει  ασφαλή μετάβαση, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA [1].
Οι μαχητές των διαφορετικών ομάδων στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου είναι υπό την  πολιορκία του Στρατού της Συρίας.
«Η διαταγή  των Ενόπλων Δυνάμεων καλεί όλες τις πολιτοφυλακές στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου να εγκαταλείψουν αυτές τις γειτονιές και να επιτρέψουν  στους ανθρώπους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή», – αποσπάσματα της διαταγής από το πρακτορείο .

Σημειώνεται ότι αντάρτες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν «η ασφαλή διέλευση είναι εγγυημένη και η απαραίτητη βοήθεια.»
Η κατάσταση στο Χαλέπι είναι τεταμένη. Οι  Μαχητές συνεχίζουν  βομβαρδισμό των κατοικημένων περιοχών, κρατώντας  τον άμαχο πληθυσμό  στις  ανατολικές περιοχές ως όμηρο, εμποδίζοντας  την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη σκοτώθηκαν 338 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 846.
Ο Στρατός της Συρίας  ελέγχει σχεδόν το ήμισυ της βόρειας πρωτεύουσας της Συρίας. Στις 22 Σεπτέμβρη ο στρατός με διαταγή  ανακοίνωσε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ανατολικό τμήμα της Χαλεπίου που το έχουν καταλάβει οι  τρομοκράτες..

Η Εξέλιξη της κατάστασης – σε ένα ειδικό έργο της RIA Novosti «Ο πόλεμος στη Συρία [2]» >>
http://www.triklopodia.gr
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: