Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοφανής απειλή Ουάσιγκτον προς Μόσχα: "Θα σας μαζεύουν σε σακούλες αν δεν σταματήσετε την επίθεση στο Χαλέπι"!

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ανακοινώσουν εντός της ημέρας στη Μόσχα ότι διακόπτουν τον διπλωματικό δίαυλο συνεργασίας με τη Ρωσία για το συριακό, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας και τη συμμετοχή των Ρώσων στην επίθεση του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι.
Πριν λίγο ο John Kirby, εκπρόσωπος του State Department προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα διπλωματικά ειωθότα δήλωση ότι "Η Ρωσία θα συνεχίζει να επιστρέφει στρατιώτες της πίσω σε «σακούλες» και θα συνεχίσει να χάνει «πηγές» ακόμη και αεροσκάφη" ζητώντας να σταματήσει άμεσα η επιχείρηση στο Χαλέπι.
Απαντώντας του η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μ.Ζαχάροβα, είπε ότι "τα λόγια του Αμερικανού συναδέλφου μου John Kirby ισοδυναμούν με κάλεσμα έναρξης επιθέσεως εναντίον της Ρωσίας, μια διαταγή και όχι ένα διπλωματικό σχόλιο"!
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ είπεακόμα ότι "Οι ΗΠΑ όφειλαν να διαχωρίσουν τις οργανώσεις από την al-Nusra, αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά ο διοικητής της οργάνωσης είπε ότι λαμβάνουν εξοπλισμό από τις ΗΠ, αμερικανικά όπλα αλλά υπάρχει και η δήλωση του ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Riyad Hijab που τόνισε ότι δεν θεωρεί την Al-Nusra τρομοκρατική οργάνωση"!
Οι ΗΠΑ, όπως και η Βρετανία και η Γαλλία, είναι οργισμένες από την μεγάλη επιτυχία τηςσυνδυασμένης επίθεσης Σύρων και Ρώσων στο Χαλέπι.
Σχετικές δηλώσεις έκαναν στο πρακτορείο Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, είπε ότι οι ΗΠΑ εκβιάζουν και απειλούν ώστε να πετύχουν λύσεις πιο κοντά στα συμφέροντα τους.
"Είναι αδύνατον να υπάρχει διευθέτηση και σταθεροποίηση σε μια τέτοια βάση. Έχουμε την δικιά μας προσέγγιση και αρχές" τόνισε.

http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: