Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ...Στην πραγματικότητα, αν ήθελαν να προχωρήσει το εν λόγω ζήτημα, θα έπρεπε να έχουν, ήδη, εγγράψει… στον Κρατικό Προϋπολογισμό, το σύνολο των διεκδικήσεών μας, από την Γερμανία, σαν ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για άμεσα απαιτητό ληξιπρόθεσμο χρέος.

Με «επικοινωνιακούς όρους» ανακινεί η Κυβέρνηση το μείζον ζήτημα των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ πολεμικών επανορθώσεων
Σε πλήρη αντίθεση με τις δίκαιες θέσεις για τα Εθνικά Συμφέροντα που υποστηρίζει ο Μ. Γλέζος
Με προσχηματικές αιτιάσεις, που προσφέρονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις ανακινούν κατά καιρούς το θέμα των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.
Στην πραγματικότητα, αν ήθελαν να προχωρήσει το εν λόγω ζήτημα, θα έπρεπε να έχουν, ήδη, εγγράψει… στον Κρατικό Προϋπολογισμό, το σύνολο των διεκδικήσεών μας, από την Γερμανία, σαν ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για άμεσα απαιτητό ληξιπρόθεσμο χρέος.
Αυτό θα τον μετέτρεπε από ελλειμματικό σε πλεονασματικό, έχοντας σαν θετικό επακόλουθο, την έξοδο της Ελλάδας από την δημοσιονομική εποπτεία της ΕΕ., την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας και την ραγδαία εξαφάνιση των “spreads” δανεισμού.
Επίσης, θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να προβούν στις απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες, για την είσπραξη του ληξιπρόθεσμου αυτού χρέους.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου η συνολική απαίτηση της Ελλάδας προς την Γερμανία αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό, του ενάμιση τρισεκατομμυρίου ευρώ, που είναι πολλαπλάσιο του Εθνικού χρέους.
Η απόρρητη έκθεση όμως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), που δόθηκε στην δημοσιότητα κατόπιν παρέμβασης της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) και την οποία έσπευσε ανενδοίαστα να υιοθετήσει η Κυβέρνηση, ακολουθεί το λανθασμένο τρόπο υπολογισμού, υποβαθμίζοντας σημαντικότατα τις απαιτήσεις μας έναντι των Γερμανών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων έγινε την επαύριον της δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας (Δελτίο Τύπου μας 2-3-2015), από την ΟΚΕ, γι’ αυτό το θέμα.
http://ixnilatis.org/component/content/article/46-oikonomia/217-admin.html
O γερμανικός Τύπος σε Τσίπρα: Το Βερολίνο θεωρεί λήξαν το ζήτημα των επανορθώσεων
17|08|2016 14:53
Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε εκ νέου στο προσκήνιο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου και σήμερα ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τις δηλώσεις του έλληνα Πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, η Bild αναφέρει ότι η Γερμανία απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις.
Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης».
H Handelsblatt επισημαίνει: «Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν».

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B” Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το Κομμένο Άρτας που βρέθηκε ότι: «Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί».
Πηγή: O γερμανικός Τύπος σε Τσίπρα: Το Βερολίνο θεωρεί λήξαν το ζήτημα των επανορθώσεων |
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://www.arxaiaithomi.gr/2016/08/17/20122/

Δεν υπάρχουν σχόλια: