Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ ΤΡΕΛΑΑΑΑ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ!!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ «ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ...

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο διαδίκτυο, παρουσίασαν τους ελεύθερους σκοπευτές – εξολοθρευτές τζιχαντιστών που εισήλθαν μέσα στη Μανμπίτζ για να την «καθαρίσουν» από τους φανατικούς του ISIS.
Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, έχουν περικυκλώσει την πόλη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία και την πολιορκούν στενά.
Στις μάχες μέσα στις πόλεις οι ελεύθεροι σκοπευτές παίζουν κορυφαίο ρόλο. Είναι οι ψυχροί εκτελεστές που από τις αθέατες κρυψώνες τους εντοπίζουν και σκοτώνουν τους εχθρούς.
Οι Κούρδοι έχουν σχηματίσει ένα τάγμα ελεύθερων σκοπευτών, προφανώς εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο από τους Αμερικανούς, το οποίο αποτελείται από μαχητές που διακρίθηκαν στα πεδία της μάχης για την ευστοχία και την αντίληψή τους.
Για να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερο τρόμο μπορούν στους πολιορκημένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι «σήκωσαν» στο YouTube το βίντεο με τους ελεύθερους σκοπευτές να εισέρχονται στη Μανμπίτζ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο ISIS. «Δεν θα γλιτώσει κανείς σας».
Η Μανμπίτζ είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.
Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους. Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: