Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ευγε και εις ανώτερα! Ο 17χρονος Τρικαλινός που μας έβαλε τα γυαλιά με τις εφευρέσεις του

Εισιτήριο για την… κορυφή η εφεύρεση του 17χρονου Τρικαλινού Ευάγγελου Καραθάνου. 
Έφηβος προγραμματιστής, εφευρέτης και ιδρυτής της Προτασιολογίας
Τι έχει κάνει μέχρι τώρα; 
Είναι ιδρυτής του Stegme (stegme.com), μιας ψηφιακής πλατφόρμας που δίνει στο περιεχόμενο σου μια στιγμή για να "λάμψει", δημιουργός του Tsuz, μιας εφαρμογής που βοηθάει πολίτες που πάσχουν από το λεγόμενο σύνδρομο του Decision Fatigue (σύνδρομο αναποφάσιστων) αλλά και ιδρυτής της Προτασιολογίας (protasiology.com), ένα κίνημα που αποσκοπεί στη λύση των προβλημάτων μέσω λεπτομερών και πρακτικών προτάσεων. Αυτό όμως που ξεχώρισε τον Βαγγέλη είναι η ανακάλυψη του geabit
Για το geabit, αλλά και για τα όνειρά του, μίλησε στον "Ενεργό Πολίτη".

Βίντεο του Βαγγέλη στο YouTube:


Όπως εξηγεί στον Ενεργό Πολίτη: "Το geabit είναι μια συσκευή που καταγράφει και αναμεταδίδει τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια ενός αγρότη. 
Πιο συγκεκριμένα, καταγράφει την θερμοκρασία, την υγρασία αέρα και χώματος, την ηλιοφάνεια, τη βροχή, το χιόνι, το χαλάζι και την ταχύτητα του αέρα. 
Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στον server (διακομιστής) έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες μέσω internet από υπολογιστή ή κινητό. 
Από εκεί και πέρα, η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτυχθεί, αναλύει τα δεδομένα έτσι ώστε να πάρει ο παραγωγός το μέγιστο από τις πληροφορίες που συλλέγονται".
H συνέχεια εδώ http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: