Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μαθήτριες δέχονταν καθημερινά σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μετανάστες ενώ πήγαιναν στο σχολείο, αλλά συμφώνησαν να μην το πουν πουθενά για να μην δημιουργηθεί κακή εικόνα για τους «πρόσφυγες»

Τρεις έφηβες συμφώνησαν να καλύψoυν τις  σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους, επειδή αισθάνονταν άσχημα για τους δράστες και δεν ήθελαν να υποστούν "διακρίσεις".
Τρεις μαθήτριες στο σχολείο Herder στο Kassel της Γερμανίας επί μήνες δέχονταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από "πολύ μεγάλους" άνδρες μετανάστες καθώς πήγαιναν προς το σχολείο και καθώς επέστρεφαν από αυτό, από τον Σεπτεμβρίου του 2015. Τα τρία κορίτσια ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, κατ’ επανάληψη δέχονταν ανάρμοστα αγγίγματα και λεκτική κακοποίηση, αλλά αρνήθηκαν να αναφέρουν τα περιστατικά στην αστυνομία ή στο σχολείο τους, επειδή οι δράστες ήταν πρόσφυγες».

Η γερμανική εφημερίδα Hessian Niedersächsische Allgemeineαναφέρει ότι τα κορίτσια συνειδητοποίησαν τις «κοινωνικό-πολιτικές» επιπτώσεις που θα είχαν οι αναφορές τους για αυτά τα αδικήματα, με αποτέλεσμα, όπως λέει η εφημερίδα, να «παραλύσουν από την πολιτική ορθότητα».


Ένα από τα κορίτσια, που προσδιορίζεται με το ψευδώνυμο «Άννα», είπε για την απόφασή τους να αποκρύψουν σεξουαλικές επιθέσεις: «Δεν θέλουμε οι πρόσφυγες να υφίστανται διακρίσεις. Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να κατηγορούν συλλήβδην τους μετανάστες και δεν θέλουμε να υποδαυλίζουμε το μίσος». Το σχολείο λέει ότι «και πολλές άλλες μπορεί να έχουν βιώσει αυτού του είδους την παρενόχληση».


Τα κορίτσια ήταν τελικά πείστηκαν να μιλήσουν από μια ομάδα υποστήριξης των θυμάτων και αποκάλυψαν πως είχαν γίνει στόχος από άνδρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι μετανάστες οι οποίοι τους επιτίθονταν τους συναντούσαν στο δρόμο, στα λεωφορεία και τα τραμ που χρησιμοποιούσαν καθημερινά και τα άγγιζαν στο στήθος, κάτω και ανάμεσα στα πόδια. Η έκθεση αναφέρει ότι «σχεδόν κάθε μέρα υπήρχαν παρενοχλήσεις». Ομάδες μέχρι επτά ανδρών τις πλησίαζαν και τις φώναζαν «πόρνες» σε στάσεις του τραμ. Η «Άννα», είπε "αισθάνθηκε απειλή". 



Μιλώντας στην Hessian Allgemeine, η Steffi Burmester της ομάδας «Μαζί κατά της Σεξουαλικής Βίας» δήλωσε ότι η οργάνωση είχε δει μια «τεράστια» αύξηση σεξουαλικής βίας με την άφιξη μεγάλου αριθμού "αντρών μεταναστών". Αυτό το φαινόμενο, κατά την Burmester, οφείλεται επειδή οι άνδρες προέρχονται από μία κουλτούρα που έχει «διαφορετικές απόψεις για τις γυναίκες» και έχουν την επιθυμία να διεκδικήσουν εκ νέου το χαμένο ανδρισμό τους μετά το «φόβο και ταπείνωση» του να είσαι μετανάστης..
Αυτά τα παιδιά δεν είναι τα πρώτα που λένε ψέματα για τη σεξουαλική κακοποίηση, διότι δεν ταιριάζει στην mainstream αφήγηση σχετικά με τους «καημένους, ανυπεράσπιστους, και ειρηνικούς πρόσφυγες». Τον Οκτώβριο του 2015, είχαμε αναφέρει την περίπτωση μιας νεαρής Ιταλίδας ακτιβίστριας υπέρ των ανοιχτών συνόρων που βιάστηκε ομαδικά από Σουδανούς λαθρομετανάστες σε ένα στρατόπεδο μεταναστών στα γαλλο-ιταλικά σύνορα , αλλά οι «σύντροφοί» της ακτιβιστές την έπεισαν να μην μιλήσει γιατί κάτι τέτοιο θα χάλαγε το όνειρο ενός κόσμου χωρίς σύνορα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: