Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΟΥ “ΤΡΕΛΟΥ”-ΕΧΑΣΑΝ (ΛΕΕΙ) 100 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ….ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΕΛΙ! (ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...Αυτή η ανίκανη βοθροκυβέρνηση πρέπει ν'ανατραπεί με παν μέτρο.

Πάνω από 200 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν, για πέμπτη συνεχή ημέρα, στο λιμάνι της Χίου. 
Ωστόσο ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας, καθώς "εξαφανίστηκαν" περίπου 100 άτομα που ήταν προγραμματισμένα να μεταφερθούν στην Τουρκία. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους. 
Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας politischios.gr, περίπου 100 άτομα ήταν καταγεγραμμένα μέσα στο hot spot του νησιού. 
Οι αστυνομικοί το πρωί μετέβησαν στο κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να του επιβιβάσουν σε πούλμαν για να κατευθυνθούν στο λιμάνι, ωστόσο κανένας από τα εκατό άτομα που ήταν στη λίστα δεν βρισκόταν μέσα στο κέντρο κράτησης. 
 Το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τη μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι, ενώ χθες έφτασε στο νησί επιπλέον ενίσχυση με φρουρούς της Frontex. 
Η δημοτική αρχή σήμερα θα έχει συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι. 
Χθες έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: