Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ... ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ Διθυραμβικό αφιέρωμα στις ελληνικές ΕΔ και την χθεσινή μεγάλη παρέλαση στην Αθήνα από τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ...


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Εκτενές αφιέρωμα-ύμνο έκανε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στις ελληνικές ΕΔ και στην υψηλότατου επιπέδου παρέλαση που διεξήχθη χθες στην Αθήνα κατά τους εορτασμούς της Εθνεγερσίας.
Το Xinhua αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Η Ελλάδα γιόρτασε την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας από την τουρκική κατοχή το 1821 με την ετήσια στρατιωτική παρέλαση, ενώ μαθητικές παρελάσεις διεξήχθηκαν σε όλη την χώρα"
"Οι Έλληνες πολίτες εξέφρασαν την πίστη τους για ένα λαμπρότερο μέλλον και τίμησαν το παρελθόν τους κυματίζοντας ελληνικές Σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό Ύμνο καθώς οι στρατιώτες παρέλαυναν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη".
Greek army soldiers take part in the Independence Day parade in Athens, Greece, on March 25, 2016.
ATHENS, March 25, 2016 (Xinhua) -- Greek army soldiers take part in the Independence Day parade in Athens, Greece, on March 25, 2016. The Independence Day marks the start of the Greek revolution against Ottoman rule in 1821.(Xinhua/Marios Lolos)
Όλες οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το κρατικό κινεζικό ΜΜΕ είναι από τον Μάριο Λώλο
Greek army soldiers take part in the Independence Day parade in Athens, Greece, on March 25, 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: