Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Δείτε τη στιγμή που ανήλικος βομβιστής ανατινάζεται και σκοτώνει 65 ανθρώπους (βίντεο)

Ένας έφηβος βομβιστής αυτοκτονίας, μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, ανατινάχτηκε την Παρασκευή ανάμεσα σε φιλάθλους σε γήπεδο ποδοσφαίρου νότια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 65 ανθρώπους.
Ο τζιχαντιστής ανατινάχθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, τη στιγμή που γινόταν η απονομή του τροπαίου. 50 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το γήπεδο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ισκανταρία (Αλεξάνδρεια), 40 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του νεαρού βομβιστή, που ονομαζόταν Σαϊφουλά Αλ Ανσάρι (Saifullah al Ansari).
Προφανώς και ο Σαϊφουλά Αλ Ανσάρι είναι από εκείνα τα παιδιά που το Ισλαμικό Κράτος έχει μαζέψει (παιδομάζωμα) και εκπαιδεύει σε ειδικά στρατόπεδα μόνο για ανηλίκους.
Ιατρική πηγή από το νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, εξαιτίας των σοβαρά χτυπημένων τραυματιών.
Η βομβιστική επίθεση ήταν ένα πραγματικό μακελειό, ωστόσο, η κοινή γνώμη της Δύσης δυσκολεύεται να «συγκινηθεί» από τις εκατόμβες νεκρών από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Μέση Ανατολή.

Η Αλεξάνδρεια είναι μια μικτή σουνιτική και σιιτική πόλη και έχει αιματοβαμμένο παρελθόν στις εμφύλιες θρησκευτικές συγκρούσεις του Ιράκ.
Το Ισλαμικό Κράτος χάνει σταθερά εδάφη στο Ιράκ εδώ και έναν χρόνο. Οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται στην επαρχία Άνμπαρ, ενώ άρχισε και η επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.
Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τη στιγμή της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στο γήπεδο:


http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: