Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Σοκ στο Παρίσι! LIVE-Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα της ISIS με 130 νεκρούς δίπλα από το γήπεδο που παιζόταν το Γαλλία-Γερμανία

BREAKING NEWS: Επιδρομή των ειδικών δυνάμεων στο θέατρο που κρατούνται οι όμηροι - Νεκροί οι δύο δράστες στο Μπατακλάν.Ολάντ: Σφραγίζω τα σύνορα της Γαλλίας, απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι..


  • Nεκροί οι δράστες της ομηρίας - Ολοκληρώθηκε η έφοδος
  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία
  • Κλειστό το αεροδρόμιο Ορλί
  • Έκλεισε τα σύνορα ο Φρανσουά Ολάντ
  • 14-11-15
    Η Ευρώπη που ξέραμε τελειώνει..Σοκ στο Παρίσι! 
    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από μπαράζ αιματηρών επιθέσεων στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας, που άφησαν πίσω τους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 60 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών.
    Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, όταν ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο, τη στιγμή που από κάθε γωνιά του Παρισίου ακούγονταν εκρήξεις. Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεότερες εκρήξεις σε εμπορικό κέντρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιθέσεων στις επτά.
    Παράλληλα, ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) έφοδος της αστυνομίας στο θέατρο «Bataclan», όπου δύο ένοπλοι κρατούσαν ομήρους 100 περίπου άτομα. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί, ενώ προς ώρας δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη των ομήρων που παρακολουθούσαν τη συναυλία του συγκροτήματος «Eagles Of Death Metal». Νωρίτερα, διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι αυτόπτες μάρτυρες, που κατάφεραν να αποδράσουν, υποστήριξαν ότι οι δράστες προέβησαν σε εκτελέσεις.
     Τουλάχιστον 100  νεκροί αναφέρονται μετά από επίθεση τρομοκρατών με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες σε εστιατόριο ...ενώ εκρήξεις έγιναν κοντά στο στάδιο όπου διεξάγονταν η φιλική αναμέτρηση Γαλλία-Γερμανία!
    Για τέσσερις επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, που άφησαν πίσω τους θύματα, κάνει λόγο η γαλλική αστυνομία. Τουλάχιστον 100 οι νεκροί σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.
    Σε εξέλιξη ομηρία σε συναυλιακό χώρο.Ο Ολάντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σύνορα της χώρας ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
    Τουλάχιστον 100  άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.
    Η πρώτη έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Παρίσι!
    Δύο άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με καλάζνικοφ σε εστιατόριο ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, σκότωσαν τουλάχιστον 26 θαμώνες, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες!
    Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τρεις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις (με τα μέχρι τώρα στοιχεία να κάνουν λόγο για χειροβομβίδες) στον περιβάλλοντα χώρο του «Stade de France» και ενώ ήταν σε εξέλιξη η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία.
     Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα έπειτα από έκρηξη που έγινε λίγα μόλις μέτρα από το γήπεδο, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως μέσα στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα!

    LIVE



    Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, σημειώθηκε επίθεση από αγνώστους και σε ένα άλλο μαγαζί που σύχναζε νεολαία («Le Bataclan»), το οποίο είναι μόλις λίγα μέτρα δίπλα από τα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo», όπου τον περασμένο Ιανουάριο είχαν βρει το θάνατο 12 άνθρωποι!

    Στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα η τραγωδία συνεχίζεται, καθώς πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από τις γαλλικές Αρχές κάνουν λόγο για ομηρεία στο θέατρο Bataclan, με περισσότερους από 100 ανθρώπους να βρίσκονται στα χέρια των δραστών.

    Οι 15 από τους νεκρούς είναι από το στάδιο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί εκεί και κρατούν 100 ομήρους!

    Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα των ισλαμιστών..

    Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


    Ένας δημοσιογράφος του «Europe 1», ο οποίος ήταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, ανέφερε: «Υπήρχαν διάφοροι οπλισμένοι μέσα στο κέντρο. Δύο ή τρεις, που δεν φορούσαν μάσκες, άνοιξαν τυφλό πυρ με καλάζνικοφ κατά των παρευρισκομένων. Αυτό διήρκεσε περίπου 12 με 15 λεπτά και παντού έβλεπες να επικρατεί ωμή βία και πανικός. Μάλιστα, οι δράστες πρόλαβαν να γεμίσουν τρεις φορές τα όπλα τους και ήταν νεαροί σε ηλικία».


    Μια άλλη μάρτυρας που βρισκόταν στο Bataclan με τη μητέρα της, μίλησε κλαίγοντας στο ραδιόφωνο, λέγοντας πως άκουσε τους δράστες να φωνάζουν “Allahu Akbar” την ώρα που πυροβολούσαν το πλήθος.
    Ένας άνθρωπος που ήταν μέσα στο θέατρο, όταν οι ένοπλοι επιτέθηκαν δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ένας από τους δράστες φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» και άνοιξαν πυρ.

    Και πρόσθεσε: «Οι άνδρες ήρθαν και άρχισαν να πυροβολούν. Όλοι έπεσαν στο έδαφος. Ήταν κόλαση. Πήρα τη μαμά μου, και κρυφτήκαμε. Κάποιος κοντά μας είπε ότι έχουν φύγει, έτσι τρέξαμε έξω.

    «Το μόνο που σκεφτόμουν όταν πώς να ξεφύγω. Είμαστε έξω τώρα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι ακόμα μέσα. Είναι ένας εφιάλτης. - Ένας εφιάλτης. Επίσης, φώναξε, «αυτό είναι για τη Συρία», είπε ένας άλλος μάρτυρας στο θέατρο.

    "Είδα να σκοτώνουν 20 ομήρους"
    Μια συγκλονιστική μαρτυρία ενός νεαρού που διέφυγε από τους οπλοφόρους του συνεδριακού κέντρου Μπατακλάν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN. "Είδα τους ενόπλους να πυροβολούν και να σκοτώνουν τουλάχιστον 20 άτομα. Γέμισαν τα καλάσνικοφ δύο ή τρεις φορές. Ξεχώρισα δύο άνδρες αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω αν υπήρχαν και άλλοι ένοπλοι μαζί τους", είπε ο νεαρός στο CNN.

    Αυτή την ώρα επικρατεί συναγερμός σε κάθε γωνιά του Παρισιού, με τις Αρχές να συμβουλεύουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο στρατός έχει βγει στους δρόμους. Όπως επιβεβαιώθηκε, δε, από το Φρανσουά Ολάντ, η χώρα έχει τεθεί κι επισήμως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έχουν κλείσει και τα σύνορα.




    Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
    Το κείμενο ανανεώνεται...





    Βουρκωμένος και σοκαρισμένος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε διάγγελμα μετά τις εκρήξεις στο Παρίσι.

    «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες . Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μία τέτοια τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε ο κ. Ολάντ και συνέχισε:

    «Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα»

    «Είναι μία τεράστια δοκιμασία για άλλη μία φορά . Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες, ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων .Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη και συμπόνια» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

    «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού», ανέφερε. 

    «Είμαστε ένα έθνος που ξέρει να αμύνεται. Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για μία ακόμη φορά. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Ποιοι είναι οι τρομοκράτες. Οι σκέψεις μου είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Αυτό που πρέπει να δείξουμε τώρα είναι αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    «Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες είναι να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και για μία ακόμη φορά θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.


    Παράλληλα, ηγέτες από κάθε γωνιά του κόσμου εκφράζουν την οδύνη και τον αποτροπιασμό τους για το μακελειό στο Παρίσι.

    «Είμαι βαθιά συγκλονισμένοι από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε δίπλα στη Γαλλία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Oμπάμα: Η επίθεση έγινε κατά της ανθρωπότητας
    «Πρόκειται για μία επίθεση όχι απλά ενάντια στη Γαλλία, αλλά ενάντια στην ανθρωπότητα. Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όσοι τρομοκρατούν τον κόσμο», ανέφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρόεδρος τον ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας για το τραγικό περιστατικό.


    Δεν υπάρχουν σχόλια: