Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΡΚΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη την Τουρκία ανήγγειλε το κουρδικό ΡΚΚ, μετά από μια ολιγόμηνη εκεχειρία που είχε κηρύξει εν όψει των κρίσιμων τουρκικών εκλογών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο αντιπρόεδρος του κουρδικού KCK, Τζεμίλ Μπαϊκ, δήλωσε πως η μονομερής εκεχειρία που είχε κηρύξει το κουρδικό ΡΚΚ για να διευκολύνει την διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών έχει λήξει και ότι αρχίζουν ξανά οι πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία. 
Κατηγόρησε δε το τουρκικό καθεστώς σαν υπεύθυνο για την επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων.
Ο Κούρδος ηγέτης μιλώντας στο κουρδικό κανάλι, Med Nuçe TV, κατήγγειλε την τουρκική κυβέρνηση και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι εξαπάτησε τους Κούρδους με την λεγόμενη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης του κουρδικού, και ότι το ΡΚΚ θα υπερασπιστεί τον κουρδικό λαό που καταπιέζεται από το τουρκικό καθεστώς.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, ανέφερε ο Τζαμίλ Μπαΐκ και κάλεσε τον κουρδικό λαό να είναι σε επαγρύπνηση εν όψει, όπως υποστήριξε, νέων καταπιεστικών μέτρων από την Άγκυρα σε βάρος των Κούρδων της Τουρκίας.

Όπως φαίνεται το «πάρτι» με τους Κούρδους μετά από ένα μικρό διάλειμμα ξαναρχίζει στην Τουρκία, με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: