Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ελληνικό …σωσίβιο “περιφέρεται” στην Νέα Υόρκη για τα νεκρά προσφυγόπουλα στο Αιγαίο

Συμπατριώτισσα μας καλλιτέχνης, κεντρίζει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ, στέλνοντας «ηχηρό μήνυμα» για τον πόλεμο στην Συρία και τις συνέπειες του.

Μια Ελληνίδα που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, η Georgia Lale, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνών μέσων
ενημέρωσης. Κυκλοφορεί στους δρόμους της αμερικάνικης μεγαλούπολης, φορώντας μονίμως ένα πορτοκαλί σωσίβιο.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή «παράσταση» λέει η ίδια, με τίτλο «Orange Vest» (μτφ. πορτοκαλί σωσίβιο), με την οποία δηλώνει την στήριξή της στους πρόσφυγες από την Συρία, πολλοί από τους οποίους και κυρίως παιδιά, δεν κατορθώνουν να φθάσουν όπως οι υπόλοιποι, σε «κατάσταση απελπισίας» στην Ελλάδα και χάνουν τις ζωές τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Η Ελληνίδα καλλιτέχνης φορά το σωσίβιό της και περπατά στην Times Square και σε κεντρικές λεωφόρους, μπαίνει σε μαγαζιά και σε μουσεία της πόλης, ερεθίζοντας την περιέργεια όσων την απαντούν, πολλοί εκ των οποίων την ρωτούν για ποιόν λόγο φορά το «πορτοκαλί σωσίβιο».
Orange Vest - Georgia Lale - πορτοκαλί σωσίβιο - παράσταση - καμπάνια - Νέα Υόρκη
Τότε αρχίζει η ουσιαστική «δουλειά» λέει, καθώς εξηγεί στους ανθρώπους αυτούς το μήνυμα που μεταφέρει, για τις ζωές που χάνονται καθημερινά στο Αιγαίο, στην προσπάθεια των προσφύγων να φτάσουν στα ελληνικά νησιά κι από εκεί «σε μια καλύτερη ζωή».
Orange Vest - Georgia Lale - πορτοκαλί σωσίβιο - παράσταση - καμπάνια - Νέα Υόρκη
Στόχος της είναι, όπως σημειώνει η ίδια, η «performance» αυτή να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα, που θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης για το Προσφυγικό.
Orange Vest - Georgia Lale - πορτοκαλί σωσίβιο - παράσταση - καμπάνια - Νέα Υόρκη

http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: