Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έκτακτη έκκληση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί...

Δυστυχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο ιατρείο μας έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να έχουμε κατακλυστεί από πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας.  Κάνουμε δραματική έκκληση σε φαρμακοποιούς και παθολόγους να μας βοηθήσουν άμεσα διότι ήδη δυσκολευόμαστε πολύ να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των ασθενών μας.  
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αρκετές ειδικότητες είμαστε αναγκασμένοι να κλείνουμε ραντεβού στους ασθενείς μας μετά από 3 και 4 μήνες, παράλληλα τις μέρες που δίνουμε φάρμακα το ιατρείο κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο.  Η πλήρης καταρρεύση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια τους.  Χωρίς την βοήθεια των πολιτών-γιατρών-φαρμακοποιών σύντομα θα καταρρεύσουν και αυτές.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 27 μήνες,  έχει δεχτεί 22,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΚΕΥΗ 10:00-20:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
email mkiellinikou@gmail.com

mkiellinikou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: