Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΜΑΑΛΟΥΛΑ

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Η απελευθέρωση των μοναχών στην Μααλούλα ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. 
Την τελευταία στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαή της  επιχείρησης Λιβανέζο υποστράτηγο Αμπάς Ιμπραήμ, οι τρομοκράτες άλλαξαν τα δεδομένα ζητώντας νέες υποχωρήσεις απο αυτές που ειχε ήδη πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Άσσαντ και περιλαμβάνουν εκτός της ανακωχής στο Yabrood και την απελευθέρωση κρατουμένων.
Captfgkfiyure
Στο επίσημο βίντεο που μεταδόθηκε σε αραβόφωνα κανάλια (aljadeedtv),υπάρχει και απόσπασμα από βιντεοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι ίδιοι οι τρομοκράτες της Jabhat Al Nosra και το δημοσίευσαν στο διαδίκτυο. 
Σε αυτό φαίνεται η κρίσιμη στιγμή της ανταλλαγής μέσα στο σκοτάδι, εν μέσω μασκοφόρων ανδρών που  φωνάζουν το γνωστό Αλλάχ Ακμπαρ και κραδαίνουν όπλα και σημαίες της τζιχαντιστικής οργάνωσης. 
Η παράδοση έγινε μετά τα μεσάνυχτα στις παρυφές της πόλης Arsal. Οι μοναχές επιβιβάζονται στα τετρακίνητα πολυτελείας οχήματα της οργάνωσης για να μεταβούν στο σημείο όπου συμφωνήθηκε η διαδκασία της ανταλλαγής.
Δείτε το βίντεο




Oι μοναχές σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ παραλήφθησαν από τη γενική ασφάλεια του Λιβάνου και έφθασαν με αυτοκινητοπομπή 30 οχημάτων στο Yaboos της Συρίας όπου περίμεναν ο λιβανέζος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Abbas Ibrahim , ο Κυβερνήτης της περιφέρειας Δαμασκού Houssein Makhlouf, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, επίσκοπος Λουκάς Khoury, πλήθος χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν επίσης από τους επίσημους θρησκευτικούς τους ηγέτες και πολλοί επίσημοι αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης.
1797981_607281826007706_1069321642_n (1)
Ο Υποστράτηγος Abbas Ibrahim, σε δήλωσή του  στο Yaboos είπε ότι την τελευταία στιγμή και αφού η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είχε ολοκληρωθεί με την απελευθέρωση 150 κρατουμένων από τις συριακές φυλακές ως αντάλλαγμα, οι τρομοκράτες επιχείρησαν νέα διαπραγμάτευση. Τόνισε ότι δεν δέχθηκε νέους όρους και τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε.
Οι μοναχές σύμφωνα με το aljadeed έφθασαν στην έδρα του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στη Δαμασκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: