Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εξοργισμένη η Ρωσία με την ανομία στην Α.Ουκρανία- Επαίσχυντη η σιωπή της Δύσης

Eξοργισμένο εμφανίζεται να είναι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή και τις εξελίξεις που αναμένονται... Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι εξοργισμένο από την ανομία που επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία και κατηγόρησε το παραστρατιωτικό κίνημα Δεξιός Τομέας για "συνέργεια" με τη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο.
Οι ΗΠΑ επιχειρούν με ομοβροντία προπαγάνδας να διαστρεβλώσουν την εικόνα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποίησαν ένα κατάλογο με δέκα ψευδείς ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επιπλέον, η Ρωσία κατηγόρησε την Δύση ότι σιωπά σχετικά με τη βία και τις συλλήψεις που πραγματοποιούνται σε βάρος Ρώσων συμπατριωτών.
Το υπουργείο αναφέρει σε δήλωσή του πως μασκοφόροι άνοιξαν πυρ εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στις 8 Μαρτίου στο Χάρκοβο (ανατολική Ουκρανία), τραυματίζοντας μερικούς.
Το υπουργείο αναφέρει επίσης πως επτά Ρώσοι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό κράτηση στο Δνειπεροπετρόφσκ, γεγονός που δείχνει ότι οι νέοι ηγέτες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους δεν είναι προσηλωμένοι στις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης.
"Η επαίσχυντη σιωπή των δυτικών εταίρων μας, των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι εντυπωσιακή.

Τίθεται το ερώτημα - πού είναι η περίφημη αντικειμενικότητα και προσήλωση στη δημοκρατία;", ερωτά το ρωσικό υπουργείο.
Η αστυνομία του Χάρκοβο αντιμετωπίζει το επεισόδιο στην πόλη ως ήσσονος σημασίας και λέει πως η μόνη σχέση με το Δεξιό Τομέα αναφέρθηκε σε ανώνυμο τηλεφώνημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: