Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αρης Βελουχιώτης πραγματικό όνομα Αθανάσιος Κλάρας . 1944 - 2011. Τότε και Τώρα.Γνήσιος Έλληνας.Ήρωας...Διαβάστε το άρθρο γιατί στο σχολείο σας λέγανε και λένε ψέμματα...Α ρε σκατόψυχη ρεπούση και λοιποί υπουργοί παιδίας...

Αληθινους πατριωτες τους βγαλατε κομμουνιστες ρε προδοτες κομματοσκυλα και πουλησατε την χωρα στους Αγγλους στους Αμερικανους και στους Γερμανους.
«Γύρω από τα κρεμασμένα κεφάλια οι παρακρατικοί βάραγαν νταούλια και κέρναγαν από νταμιζάνες κρασί. Aς μην επιχαίρουν οι εχθροί του.
Κανείς δεν δικαιούται να υπερηφανευτεί ότι έπιασε ζωντανό, ότι νίκησε ή ότι σκότωσε τον αρχηγό του ΕΛΑΣ. O Άρης αποχώρησε μόνος του.
H αυτοκτονία είναι μια πράξη οριστική και τελεσίδικη, που ουδείς δικαιούται να κρίνει, να εξάρει ή να καταδικάσει.
Είναι απολύτως προσωπική και μυστηριώδης. Και επειδή ποτέ δεν στερείται νοήματος, ήταν το ύστατο διάβημα του αυτόχειρα προς τους Έλληνες.
Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη, η σύγχυση σχετικά με τα αίτια θανάτου του Βελουχιώτη προκλήθηκε επειδή ο Τζαβέλας αυτοκτόνησε ο ίδιος με χειροβομβίδα αγκαλιάζοντας τον ήδη νεκρό Βελουχιώτη. Επίσης εξέταση της κεφαλής του Άρη μετά από ημέρες στα Τρίκαλα, έδειξε θανάσιμο τραύμα από σφαίρα στο δεξί αυτί.
Tα τρία χρόνια ελευθερίας στα βουνά δεν ήταν όνειρο, αλλά μια υποθήκη για το μέλλον».
Την ίδια ημέρα του θανάτου του Άρη Βελουχιώτη, η εφημερίδα Ριζοσπάστης δημοσίευσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη διαγραφή του Βελουχιώτη από το κόμμα.
Τον Απρίλιο του 1943 ο Άρης συγκροτεί τον έφιππο ουλαμό ως προσωπική του φρουρά. Λόγω των μαύρων σκούφων που φορούσαν έμειναν γνωστοί ως μαυροσκούφηδες.

Στις 15 Ιουνίου 1945 ο Άρης Βελουχιώτης είχε κυκλωθεί στη Χαράδρα του Φάγκου (Αχελώος Ποταμός) στο χωριό Μεσούντα του Νομού Άρτας, δυτικά από ομάδες της Εθνοφυλακής, που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Βόιδαρο (120 άτομα) και ανατολικά τον καταδίωκε τμήμα του Ελληνικού Στρατού με επικεφαλής τον υπολοχαγό Α. Μουρελάτο, στο οποίο συμμετείχε ο Ρίζος Μπόκοτας. 
Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου, κατά την επικρατούσα εκδοχή, ο Άρης αυτοκτονεί δίπλα σε άνδρες του τμήματός του. 
Kατόπιν το τάγμα εθνοφυλάκων καταδίωξής των, αποκεφάλισε τα δύο πτώματά τους. 
Μάλιστα υποχρέωσαν τον συλληφθέντα αντάρτη του τμήματος με το ψευδώνυμο Δράκο να κάνει τους αποκεφαλισμούς.
Το κύριο πρόβλημα που έθετε ο Άρης μετά την απελευθέρωση και γι αυτό μέσα σε μια μέρα η Ελληνική κυβέρνηση απο ήρωα τον έκανε εχθρό της και τον κυνήγησε επειδή δεν παρέδωσε τα όπλα του ,ήταν οι σχέσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με τους Άγγλους και δεν συμμεριζόταν την αισιοδοξία της ηγεσίας του ΚΚΕ για αγαστή συνεργασία με τους Άγγλους. Πίστευε ότι η σύγκρουση με τους Άγγλους ήταν αναπόφευκτη. 
Με λίγα λόγια οι ηγεσία του ΚΚΕ ήταν προδοτική...
Δείτε το Βίντεο και θα καταλάβετε πολλά.
Ο Άρης Βελουχιώτης μιλά σε συγκέντρωση στην Λαμία στις 19 Οκτωβρίου του 1944, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση από τις δυνάμεις του Άξονα.
Ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία(ντουμπλαρισμένος)Από την ταινία "Άρης Βελουχιώτης: Το δίλημμα", του Φώτου Λαμπρινού

1 σχόλιο:

Orys Fantakis είπε...

Εμεις που δεν ζησαμε τοτε τι να πιστεψουμε στο τελος ? Παραθετω λινκ με διαφορετικη αποψη για τον Αρη .

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3461.html

Το μονο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι ο πολεμος ειναι οτι χειροτερο συμβαινει για τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τοσο βρωμικος που σε οποια μερια και αν εισαι διαπρατης εγκληματα κατα της ανθρωποτητας. Δυστυχως την ιστορια συνηθως την παραποιει ο ΝΙΚΗΤΗΣ στο τελος .