Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στο διάστημα η Ολυμπιακή φλόγα, αλλά νοερά- Γιατί έφτασε σβηστή η δάδα στον Διαστημικό σταθμό [βίντεο]

Εχει μεταφερθεί με παγοθραυστικό, καμήλες, κανό. Ακόμη και με διαστημόπλοιο...
Αλλά στο ανοιχτό διάστημα δεν έχει ξαναταξιδέψει. Οι Ρώσοι έγραψαν ιστορία καθώ η Ολυμπιακή φλόγα ταξίδεψε στο διάστημα για να συνεχιστεί εκεί η λαμπαδηδρομία. Εστω και νοερά. Καθώς η δάδα έφτασε σβηστή στο διεθνή διαστημικό σταθμό.
Οι τρεις αστροναύτες με τον ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που εκτοξεύτηκε από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ μετέφεραν τη δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
«Το διαστημόπλοιο Σογιούζ TMA-11 προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS», ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ενώ η άφιξη μεταδόθηκε απευθείας στην τηλεόραση. Οι αστροναύτες από τη Ρωσία Μιχαήλ Τιούριν, τις ΗΠΑ Ρικ Μαστράκιο και την Ιαπωνία Κοΐτσι Ουακάτα μπήκαν στο ISS όπου θα μείνουν με έξι συναδέλφους τους για περίπου μία εβδομάδα. 
Κατά παράβαση του κανονισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, η φλόγα της ολυμπιακής δάδας παρέμεινε σβηστή σε όλη τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού, για λόγους ασφαλείας.

Ο Τιούριν παρέδωσε τη δάδα στους Ολεγκ Κότοφ και Σεργκέι Ριαζάνσκι, που βρίσκονταν στον ISS, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη λαμπαδηδρομία με τον πρώτο «διαστημικό περίπατο» το Σάββατο. 
Αν και η Ολυμπιακή δάδα έχει ταξιδέψει στο διάστημα άλλες δύο φορές, το 1996 και το 2000, ποτέ δεν έχει βγει εκτός αυτού, στο ανοιχτό διάστημα.
http://www.gkourou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: