Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Meet the World... in Greece». Κι όμως είναι Ελλάδα!!!


Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και σε ανύποπτη στιγμή ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η πρώτη αφίσα. 
Ήταν φυσικό να δημιουργεί αμέσως την εξής απορία “Από πού… προέρχεται;” Ποιος ανέλαβε ένα τέτοιο πρότζεκτ; Η κυβέρνηση και το Υπουργείο τουρισμού;(xaxaxaxaxa εδώ γελάμε)
Ποιος το συνέλαβε και κυρίως ποιος το εκτέλεσε; 
Δε χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε πως είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα του τι μπορεί πραγματικά να παράγει η Ελλάδα και οι Έλληνες. 
Αρκεί σε ευρύτερο επίπεδο να μην καταργούνται ή/και σαμποτάρονται οι δυνατότητές της αυτές, με αποτέλεσμα τέτοιες δουλειές να είναι… “σαν τη μύγα μες στο γάλα”.
Η δουλειά αυτή τελικά είναι του φωτογράφου και μουσικού Άρη Καλογερόπουλου. 
Εκείνος συνέλαβε την ιδέα να παρομοιάσει την Ελλάδα όχι απλά με μέρη και περιοχές της υπόλοιπης γης αλλά και του υπόλοιπου… σύμπαντος! 
Παρομοίωση που δεν έμεινε στη θεωρία αλλά αποτυπώθηκε πλήρως μέσω του φωτογραφικού του φακού του και της γραφιστικής σύνθεσης που στη συνέχεια δημιούργησε. 
Ο γύρος του κόσμου όχι σε 80 ημέρες λοιπόν. Αλλά στην Ελλάδα! 
Και για όσες ημέρες ο καθένας επιθυμεί!

Δειτε και τα υπόλοιπα αριστουργήματα απο κάτω...
Περισσότερες συνθέσεις τους πρότζεκτ “Meet the World in Greece” μπορείτε να δείτε στην επίσημη facebook σελίδα του: https://www.facebook.com/MeetTheWorldInGreece
http://hellasxg.blogspot.com

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

25/12/2012 Η ιδέα υπάρχει στο 'Greece on Web' αναρτημένη στο Internet από τότε. Πόσο ωραίο και δημιουργικό και εξαιρετικό για την Ελλάδα θα ήταν να συνεργαζόταν αυτός που την υλοποίησε με τους δημιουργούς του site http://greece.itry4u.com. Άλλωστε η επίσκεψή του στο site Ιδεών μπορεί να αποδειχθεί ηλεκτρονικά. Είναι προφανές ότι το site ήταν στην διαδικασία αφού την προανήγγειλε να την υλοποιήσει, αφού τελείωνε την επεξεργασία του υλικού. Έδινε κάποια παραδείγματα στο ‘Landscapes’ αλλά και την ιδέα αυτή καθαυτή.
Δείτε τι έγραφαν : 'Greece: All types of Landscapes in a sole Country!
Have you ever thought it? One of the reasons that make Greece so fascinating is that in the morning you can be on top of a mountain skiing and in half an hour be in a sunny beach, eating fish in a tavern! One of the most beautiful countries in the world!
All types of landscapes in one country : Swiss, African, American etc.
1000 Countries in One!' http://greece.itry4u.com/?page_id=27839, http://greece.itry4u.com/?cat=64