Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δείτε την Εκπομπή «Dateline», η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS.''As austerity bites harder in Greece, the far right Golden Dawn party is gaining in popularity''

Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Έβαν Γουίλιαμς ανέφερε εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ''ρατσισμό ''και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό».
Αρχικά, προβλήθηκαν οι δράσεις της Χρυσής Αυγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κλπ»

Η εκπομπή καταλήγει με την «πρόθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής να επισκεφθούν την Αυστραλία», όπως δηλώνεται από τον κ. Παναγιώταρο. 
Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει το μήνυμα της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κας Γκίλαρντ ότι «τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία», στο οποίο ο κ. Παναγιώταρος απαντά ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», ενώ προχώρησε, αναφερόμενος στην «ιστορία της Αυστραλίας και στηνπερίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: