Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Έβγαλε μπαλτά μέσα στην εφορία.Αρχίζει και ξεσπάει ο κόσμος...

Η φορολογούμενη φώναζε ότι δεν θέλει να της πάρουν το εφάπαξ και τη σύνταξή της και χτυπούσε τα γραφεία, μέχρι που ήρθαν οι άνδρες της αστυνομίας και τη συνέλαβαν. 
Η γυναίκα που προκάλεσε αναστάτωση νωρίς το πρωί στα Χανιά πήγε στον 1ο όροφο της ΔΟΥ, εκνευρίστηκε με την ισχύουσα νομοθεσία του κράτους έχασε την ψυχραιμία της, έβγαλε ένα μπαλτά από την τσάντα της και άρχισε να χτυπάει γραφεία.
Αυτό ανέφερε ο υπάλληλος της εφορίας Μιχάλης Δασκαλάκης μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στον Alpha 9.89. 
Η γυναίκα άρχισε να χτυπάει το γραφείο του ίδιου του κ. Δασκαλάκη, καθώς και τα γραφεία άλλων υπαλλήλων.
"Απομακρύνθηκα από το γραφείο μου, η επίθεση δεν ήταν προσωπική και δε ζήτησα την ποινική της δίωξη, μου ζήτησε συγγνώμη" είπε ο κ. Δασκαλάκης. 
Πρόσθεσε ότι καθημερινά το προσωπικό των εφοριών δέχεται φραστικές επιθέσεις από τους φορολογούμενους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος καταδίκασε το περιστατικό αλλά σημείωσε ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι έχουν φτάσει σε απόγνωση λόγω της υπερφορολόγησης.

Το επεισόδιο συνέβη στον όροφο του κτιρίου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
 Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν τη γυναίκα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η γυναίκα επικαλέστηκε προσωπικά προβλήματα, φώναζε πως έχει άρρωστο παιδί, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το τι ακριβώς ζητούσε. Στην αστυνομία κλήθηκαν υπάλληλοι της ΔΟΥ για κατάθεση, ενώ σε βάρος της αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Χανίων-Ρεθύμνου, Κλεοπάτρα Μπερτσουλάκη, που ήταν μπροστά στο περιστατικό μίλησε στο enikos.gr. «Η φορολογούμενη ζήτησε από τους συναδέλφους να κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τον σύζυγό της. Οι υπάλληλοι της εξήγησαν ότι αυτό αντίκειται στις διατάξεις και δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν είναι διαζευγμένη. Στην προσπάθειά μας να την ηρεμήσουμε εκείνη έβγαλε ένα αιχμηρό αντικείμενο από την τσάντα της και είπε:
“Δεν γίνεται… θα σας δείξω εγώ” και άρχισε να χτυπά το γραφείο του Προϊσταμένου».  

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κ. Μπερτσουλάκη η φορολογούμενη φώναζε ότι δεν θέλει να της πάρουν το εφάπαξ και τη σύνταξή της και χτυπούσε τα γραφεία, μέχρι που ήρθαν οι άνδρες της αστυνομίας και τη συνέλαβαν.
 «Θα μπορούσε ο μπαλντάς να είχε χτυπήσει και το κεφάλι κάποιου συναδέλφου» αναφέρει η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Χανίων-Ρεθύμνου ενώ εκφράζει την ανησυχία της για τη «στοχοποίηση των υπαλλήλων στις ΔΟΥ από τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: