Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ.Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Α.Τ της Ιερισσού όπου έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των κατοίκων που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το οποίο βρίσκεται σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναπνευστικά προβλήματα και σε μαθητές που έκαναν διάλειμμα στην αυλή του σχολείου.
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων. Σημειώνεται ότι πλησίον του τμήματος υπάρχει και ιατρείο. 
Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες.
«
Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να μην επιτρέψει στα ΜΑΤ να μπουν στο χωριό. Παρ όλα αυτά έφτασαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και φτάνουν και άλλες. Μεταφέρουν μαζί τους πέντε συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα ενώ τους συνοδεύουν και τρεις εισαγγελείς. Η ένταση του κόσμου βρίσκεται στο ανώτερο σημείο και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά» προσθέτει. Σημειώνει, εξάλλου, ότι μετά τα επεισόδια στο σχολείο, οι καθηγητές ειδοποιούν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης, αφού ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού είναι έκρυθμη, ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Χθες κλήθηκαν να καταθέσουν στην ασφάλεια δύο ανήλικες μαθήτριες η μία εκ των οποίων μάλιστα αναζητήθηκε στο σχολείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: