Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Και πάλι όλοι το κρύβουν: Ποιός θα πάει φυλακή ως συνένοχος στην απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ; Ο διπλωματικός υπάλληλος ή ο πολιτικός του προϊστάμενος;

Η αποκάλυψη της διαδικασίας με την οποία η Γαλλική πλευρά έδωσε την πρώτη λίστα στην Ελληνική διπλωματική αποστολή, είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο που τεκμηριώνει την ύπαρξη σχεδίου.  
Ήταν προσχεδιασμένο η επίμαχη λίστα να έλθει στα χέρια του Παπακωνσταντίνου παράτυπα, με καταστρατήγηση όλων των διαδικασιών. Ενώ για όλες τις χώρες που ασχολήθηκαν οι λίστες χρησιμοποιήθηκαν θεσμικά και παρελήφθησαν δια της διπλωματικής οδού, μόνον στην περίπτωση της Ελλάδας έγινε η άθλια διαχείριση με αποτέλεσμα η λίστα να έλθει “μαύρη” και να καταλήξει στα χέρια του Παπακωνσταντίνου με τις γνωστες συνέπειες.
Άρα. 
Είτε ο διπλωματικός υπάλληλος έδρασε ως μέλος συμμορίας και δεν έβαλε την λίστα στον διπλωματικό σάκο με τα τυπικά συνοδευτικά, όντας σε άμεση συνεννόηση με τον Παπακωνσταντίνου ή,…ο διπλωματικός υπάλληλος έλαβε εντολή από τον πολιτικό του προϊστάμενο να πράξει έκνομα. Μόνο έτσι αθωώνεται από το βαρύτατο αδίκημα που έχει διαπράξει.
Ποιός είπαμε ότι ήταν υπουργός εξωτερικών τότε; 
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: