Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! "ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ", ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ SPIEGEL!

Δίνει τη μια συνέντευξη μετά την άλλη σε διεθνή μέσα ο Προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει το επίκεντρο του ευρωπαϊκού (και όχι μόνο) πολιτικού ρεπορτάζ.
Θα κάνω τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρω, δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, μέρος της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ τόνισε ότι ενδεχόμενη έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα σήμαινε “πλήρη καταστροφή”.
Όπως είπε, χρειαζόμαστε πολιτικές οι οποίες δεν θα καταστρέψουν την ελληνική οικονομία αλλά θα αποκαταστήσουν την ανάπτυξη. 
Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. 
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η ουσία είναι πως, επιβεβαιώνονται όσοι δεν "τρομοκρατούνται" από το...νέο Πασοκ του Τσίπρα!
Άλλωστε, το είχε πει πρόσφατα και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, αμέσως μετά τις Εκλογές της 6ης Μαίου: 
"Η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο, μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό. Ευκταίο θα ήταν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. 
Θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: