Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Eλληνικά αντιαεροπορικά ΟSA-AK "ξεκ*λιάζουν" τούρκικα μαχητικά > Την ώρα που κάποιοι περιμένουν να τους πει ο Κίσινγκερ την μοίρα, κάποιοι άλλοι στέλνουν το μήνυμα στους κεμαλοναζί!

Όχι τίποτε άλλο …αλλά να δούνε μερικοί πολιτικοί πως οι Έλληνες Στρατιωτικοί αντιπαραγωγικοί και αυτιστικοί αγωνίζονται για την Πατρίδα…Ελληνικά συστήματα OSA-AK. Τα πρώτα 12 συστήματα ΟSΑ-ΑΚ αποκτήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και εισήχθησαν στον Ελληνικό Στρατό το 1992. 
Με τα συστήματα αυτά συγκροτήθηκε και εξοπλίστηκε μία επιπλέον αντιαεροπορική μοίρα, η 182 ΜΚ/Β (Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων) στο Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη.
Το 1998 αγοράστηκαν 20 επιπλέον μεταχειρισμένα συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ από τη Ρωσία, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα αρχικά 12 ΟSΑ-ΑΚ στο επίπεδο ΑΚΜ. Η προμήθεια κόστισε 98.000.000 ευρώ περίπου.
Τα έτη 1999-2000, μετά την παραλαβή των συστημάτων ΤΟR-Μ1, η 182 ΜΚ/Β αντικατέστησε τα συστήματα ΟSΑ-ΑΚ με τα νεοπαραληφθέντα ΤΟR-Μ1. Τα 12 πλεονάζοντα, μαζί με τα επιπλέον 20 συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ, διατέθηκαν στις αντιαεροπορικές μοίρες των μεγάλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος), όπου και συγκροτήθηκαν πρόσθετες αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους κάθε νησιού. 
Τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των ΤΟR-Μ1 περιλαμβάνουν την δωρεάν παραχώρηση 7 εργοστασιακά αξιοποιημένων αντιαεροπορικών συστημάτων ΟSΑ-ΑΚ.
trikalagr

Δεν υπάρχουν σχόλια: