Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Περισσότερα από 200 πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκαν εγκαταλειμμένα σε νοσοκομείο της Τρίπολης, στην οποία διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Περισσότερα από 200 πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκαν εγκαταλειμμένα σε νοσοκομείο της Τρίπολης, στην οποία διεξάγονται σφοδρές μάχες.
Ανταποκριτές του BBC βρήκαν πτώματα ανδρών, γυναικών, και παιδιών σε κρεβάτια και στους διαδρόμους του νοσοκομείου Abu Salim.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εγκατέλειψε το νοσοκομείο μόλις ξεκίνησαν οι συγκρούσεις γύρω από αυτό.
Κάποιοι κατηγορούν το καθεστώς ότι οι ασθενείς δολοφονήθηκαν, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί, καθώς κανένας δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια θανάτου των εκατοντάδων πτωμάτων που βρέθηκαν.
Κανένας επίσης δεν γνωρίζει τα ταυτότητα των νεκρών, κάποιοι από τους οποίους είναι άμαχοι, κάποιοι μαχητές, και αρκετοί είναι μάλλον αφρικανοί μισθοφόροι.
Σύμφωνα με περίοικους, οι περισσότεροι έφτασαν στο νοσοκομείο ζωντανοί, αν και βαριά τραυματισμένοι. Το νοσοκομείο όμως εγκαταλείφτηκε, και οι τραυματίες έμειναν χωρίς καμιά φροντίδα.
Εν τω μεταξύ, οι αντάρτες συναντούν ισχυρή αντίσταση στη προέλασή τους προς τη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, που θεωρείται ως το ισχυρότερο και τελευταίο προπύργιο του καθεστώτος του.
Οι αντάρτικες ομάδες δέχονται συντονισμένες επιθέσεις από πυραύλους, και για αυτό ανασυντάσσονται στο λιμάνι του Ras Lanuf, απομακρυνόμενοι από τη Σύρτη που διαθέτει προς το παρόν ισχυρές αμυντικές δυνάμεις.
Η Βρετανία ανακοίνωσε πως τα αεροσκάφη της που συμμετέχουν στον πόλεμο της Λιβύης πραγματοποίησαν νυχτερινή αεροπορική επιδρομή χθες εναντίον αμυντικών οχυρώσεων στη Σύρτη.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για σκληρές μάχες μέσα και γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, αν και το κέντρο της πόλης παραμένει ήσυχο.
http://www.bbc.co.uk/news
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: