Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το πρώτο μέρος της εκπομπής του Κουβαρά για τον εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά.

Ποιός έβαλε τη φωτιά στη Συναγωγή των Χανίων με το διπλό εμπρησμό στις 5 και 16 Ιανουαρίου του 2010; Αρχικά κατηγορειται η Χρυσή Αυγή, η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" δημοσίευσε ημισέλιδο άρθρο με τίτλο "Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας", για να καταγγείλει τον αντισημιτισμό των Ελλήνων (...) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων, κάποιοι μίλησαν για διεθνή προβοκάτσια.
Μερίδα του ελληνικού τύπου συνέδεσε τον εμπρησμό με την αμερικάνικη βάση ενώ η αστυνομία μέσα σε 5 μέρες συνέλαβε με συνοπτικές διαδικασίες 4 άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας. Σήμερα μόνο ένας άγγλος κρατείται στις φυλακές Χανίων, οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ο έλληνας "τσιλιαδόρος" στον οποίο στηρίζονται οι κατηγορίες, είναι σμφισβητούμενων νοητικών ικανοτήτων. Ένας αμερικανός που φέρεται να συμμετείχε στην πρώτη απόπειρα διέφυγε στην Ιταλία. Ποιός είχε τελικά συμφέρον από τον εμπρησμό και τι επεδίωκε; Το μυστήριο παραμένει στην ιστορία της πόλης όπου ο ρατσισμός έτσι ή αλλιώς έχει κάνει την εμφάνιση του δυναμικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Το Transit Tv παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα μια ανεξάρτητη έρευνα -οδοιπορικό στα Χανιά , υπογραμμίζει τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά και προβληματίζεται αν η εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε ή πρόκειται περί φιάσκου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
πηγή http://transit-gkouv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: