Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Εξανεμίστηκε» πριν δοθεί το δώρο Χριστουγέννων!

Στα όρια εξαθλίωσης βρίσκονται οι μικροσυνταξιούχοι του ΙΚΑ, με τις περικοπές στις συντάξεις τους και τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν... λόγω και της ακρίβειας, ενώ πριν ακόμη πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων, έχει «εξανεμιστεί», σε υποχρεώσεις που ήδη υπάρχουν! Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων του ΙΚΑ Θανάση Κατσίκα, τους συνταξιούχους που υπέστησαν μειώσεις στις συντάξεις, έχουν «γονατίσει» η άνοδος των τιμών λόγω της ακρίβειας και η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση της τιμής των φαρμάκων και η επιβάρυνσή τους με τα νοσήλεια, ενώ μέγα θέμα γιΆ αυτούς είναι και αυτό της θέρμανσης.
«Φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πάμφτωχο για τους συνταξιούχους, καθώς το κουτσουρεμένο δώρο θα πάει σε υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί πριν», δήλωσε ο κ. Κατσίκας. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων τόνισε ότι πολύ δύσκολα επιβιώνει ένα ζευγάρι αν είναι συνταξιούχος μόνο ο ένας και πληρώνει ενοίκιο. «Βρισκόμαστε σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση και μπαίνει θέμα επιβίωσης», ανέφερε.
ΓιΆ αυτό φωνάζουμε και λέμε η κατώτερη σύνταξη να είναι 1.120 ¤ και επίδομα θέρμανσης. Είμαστε αντίθετοι με την επιδοματική πολιτική και θέλουμε μια σταθερή σύνταξη, επισήμανε. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων τόνισε ότι η οικονομική δυσπραγία μισθωτών και συνταξιούχων έχει καταστροφικές συνέπειες για την τοπική αγορά, καθώς, όσοι δεν έχουν, το τελευταίο που σκέφτονται, είναι να αγοράσουν είδη ένδυσης και υπόδησης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αγοραστική αξία και να αυξάνεται η ανεργία.
Πηγή
http://newsvolos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: