Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Στη Γερμανία θα εκδοθεί Ισραηλινός «πράκτορας»

Την έκδοση στη Γερμανία του φερόμενου ως πράκτορα του Ισραήλ Ούρι Μπρόντσκι, ο οποίος εμπλέκεται, σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, στην υπόθεση δολοφονίας στο Ντουμπάι ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, αποφάσισε σήμερα το εφετείο της Βαρσοβίας....
"Το εφετείο επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που ενέκρινε την έκδοσή του βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης", δήλωσε δικαστής, ενώ συνήγοροι του Μπρόντσι διευκρίνισαν ότι ο κατηγορούμενος θα παραδοθεί στη γερμανική δικαιοσύνη εντός 10 ημερών.
Ο Μπρόντσκι συνελήφθη στις 4 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδόσει εις βάρος του η Γερμανία.
Ο Μπρόντσκι είναι ύποπτος για συνέργεια στην παράνομη κατοχή γερμανικού διαβατηρίου. Είναι επίσης ύποπτος για κατασκοπεία. Μία εβδομάδα μετά τη σύλληψή του στη Βαρσοβία, δύο ισραηλινοί υπουργοί ζήτησαν από την Πολωνία τον άμεσο επαναπατρισμό του στο Ισραήλ και ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε τότε την υπόθεση αυτή "ευαίσθητη".
Ο Μπρόντσκι είναι ύποπτος για συμμετοχή στη δημιουργία της ομάδας που ευθύνεται για τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, ιδρυτή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 20 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: