Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξενοδοχείο - φυλακή φέρεται στους επισκέπτες του σαν... κατάδικους!

Η φυλακή Καρόστα της Λετονίας χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική φυλακή Ναζί και Σοβιετικών για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, όπου, σύμφωνα με τα αρχεία, έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή εκατοντάδες κρατούμενοι, εκ των οποίων εκτελέστηκαν.
Σήμερα, ωστόσο, αυτή η... "εφιαλτική" εγκατάσταση έχει μετατραπεί σε θεματικό ξενοδοχείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να υπογράψουν, αν επιθυμούν, ένα συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο δέχονται το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ξενοδοχείου να τους φέρεται σαν πραγματικούς τροφίμους φυλακής.
Η φυλακή Καρόστα, η οποία βρίσκεται στην πόλη Λιεπάγια, είναι ένα από τα πιο μοναδικά τουριστικά αξιοθέατα της Λεττονίας.
Παρόλο που η Καρόστα δεν είναι η μόνη φυλακή στον κόσμο που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο, καταφέρνει να κάνει τη διαφορά, καθώς επιτρέπει στους επισκέπτες της να ζήσουν την αυθεντική εμπειρία της ζωής ενός κατάδικου στη φυλακή υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κομμουνιστική εποχή.
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην παλιά φυλακή και να μάθουν την ανατριχιαστική ιστορία αυτού του τόπου, να επισκεφθούν το μουσείο της, αλλά μπορούν ακόμα και να "κλείσουν" ένα από τα παλιά κελιά για διαμονή.

nmtwnb 17-6-2013
Μάλιστα, όποιος υπογράψει το ειδικό συμφωνητικό, κοιμάται σε ένα κελί, σε ένα παλιό στρώμα τοποθετημένο πάνω από ξύλινες σανίδες, τρώει φαγητό φυλακών, το οποίο οι "φύλακες" - προσωπικό του ξενοδοχείου τους σερβίρουν μέσα από τα κάγκελα του κελιού, ενώ πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες κατά γράμμα. Σε αντίθετη περίπτωση, τιμωρούνται με φυσική άσκηση και εργασίες καθαριότητας στις εγκαταστάσεις της φυλακής – ξενοδοχείου.
Από πλευράς της, η φυλακή Καρόστα αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι όσοι επιθυμούν να βιώσουν αυτή την εμπειρία θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα βάναυση, τονίζει, ωστόσο, ότι αυτό είναι καθαρά και μόνο δική τους επιλογή...
clrmht 17-6-2013
ltvqs 17-6-2013
clgrhtl 17-6-2013
grhtltv 17-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: