Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ)

Ο επικεφαλής ραβίνος της εξέχουσας ‘Yeshiva’ (Κέντρο εβραϊκής - Ταλμουδικής μελέτης) στο Yitzhar της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έγραψε ένα βιβλίο που ενθάρρυνε τη δολοφονία των μη-Εβραίων, ακόμα και παιδιών και βρεφών.
Ο ραβίνος Yitzhak Shapira είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Τορά του Βασιλιά» ("The King's Torah"), στο οποίο αναφέρεται ότι είναι νόμιμη, σύμφωνα με το "εβραϊκό νόμο," η δολοφονία των μη Εβραίων. Η Αστυνομία άρχισε να ερευνά τον Shapira, μετά από μία διαφήμιση του βιβλίου σε εβραϊκή εφημερίδα. Στο μεταξύ το βιβλίο (φωτο) ήδη έχει γίνει best seller στο Ισραήλ. Ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Shai Nitzan διέταξε να γίνει έρευνα, καθώς πιστεύει ότι το βιβλίο περιέχει υποκίνηση βίας. Ο Shapira, που είναι επικεφαλής μιας Yeshiva στην πόλη Yitzhar κοντά στην Nablus, υποστηρίζει την αντικατάσταση της κυβέρνησης με μία θρησκευτική μοναρχία.
Ο Shapira συνελήφθη, τον περασμένο Ιανουάριο, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εμπρησμό ενός παλαιστινιακού τζαμιού στο χωριό Yasuf, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Από την πλευρά του, ο Shapira, ισχυρίζεται ότι η έκδοσή του "είναι πλήρως στηριγμένη στην Τορά και το Ταλμούδ". Ήδη δεκάδες ραββίνοι αλλά και μέλη της Κνεσέτ (ισραηλιτικό κοινοβούλιο) διαμαρτύρονται για την σύλληψή του. Τις διδασκαλίες του ο Shapira τις βασίζει σε αποσπάσματα από τη Βίβλο, στην οποία σημειώνει τις πεποιθήσεις του και τις απόψεις του. "Επιτρέπεται να σκοτώσεις τους δίκαιους μεταξύ των εθνών, ακόμη και αν δεν είναι υπεύθυνοι για μία κατάσταση που εγκυμονεί συνεχώς κινδύνους», έγραψε.
Και προσθέτει:
"Αν σκοτώσουμε έναν εθνικό (μη Ιουδαίο) ο οποίος έχει αμαρτήσει ή έχει παραβιάσει μία από τις επτά εντολές - επειδή νοιαζόμαστε για το εντολές - δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν την δολοφονία. "
Συνέχεια στο http://ellhnis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: