Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ούτε λίτρο καυσίμου από τα πρατήρια της BP !

"Η έκρηξη της 20ής Απριλίου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Deepwater Horizon» της British Petroleum BP στον Κόλπο του Μεξικού.. η οποία αν και εκ πρώτης 'οψεως τόσο μακριά,δυστυχώς φαίνεται ότι τελικά έχει επιπτώσεις που θα αφορούν όλους μας...η προσέγγισή μας σαν ενημερωμένων πολιτών δεν μπορεί να είναι άλλη από την έμπρακτη καταδίκη της BP και των εγκληματικών πρακτικών της που στοχεύουν αποκλειστικά στο κέρδος, αδιαφορώντας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον."
Αποκαλύπτεται έτσι τώρα οτι n BP αδιαφορούσε σκόπιμα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων στον Κόλπο του Μεξικού, αφού υπολόγιζε με οικονομικούς/επιχειρηματικούς όρους ότι στη χειρότερη περίπτωση το ποσό των αποζημιώσεων που θα υποχρεωνόταν να καταβάλει σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα υπερέβαινε τα 75 εκατ. δολ., βάσει της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας!
Η Greenpeace έχει καταγγείλει, ότι αν είχε εγκαταστήσει η BP ένα ειδικό σύστημα ασφάλειας με κόστος 500.000 ευρώ πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί το ατύχημα.
Συμπερασματικά, όσα συνέβησαν στον Κόλπο του Μεξικού ήταν ένα ατύχημα που μοιραία θα συνέβαινε (accident waiting to happen), αφού η πλεονεξία τών γκολντεν μπόυς της BP, για τη μεγιστοποίηση κερδών και μπόνους, είχε δημιουργήσει κλίμα απαράδεκτης αδιαφορίας για την ασφάλεια και την αποτροπή περιβαλλοντικών καταστροφών.
Πηγή http://www.stopcartel.info

Σχετικό άρθρο..
"Ατύχημα ή δολιοφθορά η έκρηξη στην εξέδρα της ΒΡ??"Δείτε και τα 2 Video..

Δεν υπάρχουν σχόλια: