Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας προειδοποιεί ότι μια απότομη μείωση των ελλειμμάτων μπορεί να έχει καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες

Η πολύ απότομη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων που μπορεί να επιβραδύνει ή να σταματήσει την ανάπτυξη, μπορεί να έχει καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες λόγω της καλπάζουσας παγκόσμιας ανεργίας, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (OIT).
"Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάκαμψη χωρίς ενίσχυση της απασχόλησης", σημείωσε ο υπεύθυνος της γραμματείας του ΟΙΤ Χουάν Σομάβια εγκαινιάζοντας την 99η Διεθνή Διάσκεψη Εργασίας, στην οποία μετέχουν περίπου 4.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, εργαζομένων και εργοδοτών από τις 183 χώρες μέλη του ΟΙΤ και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου. Συνεπώς η νέα χρηματοπιστωτική κρίση και ο αγώνας κατά των δημοσίων ελλειμμάτων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο αυτήν την αποστολή, προσέθεσε. Μετά τα ποσοστά ρεκόρ που σημείωσε το 2009 η ανεργία (212 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, δηλαδή ποσοστό ανεργίας 6,6%) "δεν βλέπουμε καμία ένδειξη για μια συνολική μείωση του ποσοστού ανεργίας" παγκοσμίως, διαπίστωσε.
Έρευνες του ΟΙΤ και άλλων οργανισμών καταδεικνύουν "ότι μια πρόωρη μείωση των ελλειμμάτων θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να σταματήσει την ανάκαμψη. Αυτό θα αύξανε την ανεργία και, τα δύο επόμενα χρόνια, θα μπορούσε να προκαλέσει διεύρυνση των ελλειμμάτων λόγω της βουτιάς των φορολογικών εσόδων", συνέχισε ο Σομάβια.
Συνέχεια στο http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: