Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη των τριών Τούρκων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας

Τρεις Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι πουλούσαν στρατιωτικές πληροφορίες στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και είκοσι χρόνια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατόλια. Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην Σμύρνη μετά από οργανωμένη επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν στρατιωτικές βάσεις, τις μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων και ναυτικές ασκήσεις στη δυτική Τουρκία και μετέφεραν τις πληροφορίες αυτές στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, παραδέχτηκαν την ενοχή τους σήμερα στο δικαστήριο ενώ δήλωσαν ότι δέχονταν πληρωμές από 700 έως 2.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που "προσέφεραν" στην ελληνική πλευρά. Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν ποινή φυλάκισης από 15 έως 20 χρόνια για κατασκοπεία.
Οι τρεις Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό την παραμονή των Χριστουγέννων με την κατηγορία πως διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας. Με αφορμή της συλλήψεις είχε μάλιστα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί από εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία.
Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: