Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή του δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη για την απελευθέρωση του Αθαν. Λερούνη

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απαγωγή του καθηγητή Αθανάσιου Λερούνη από ομάδα αγνώστων στο Πακιστάν, εξέφρασε με επιστολή προς τον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. «Με την παρούσα», αναφέρει ο δήμαρχος, «θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για τη βάναυση απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού από το Μουσείο, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με σκοπό τη διάσωση του πολιτισμού των Καλάς.
Παρακαλώ όπως προβείτε αρμοδίως στις απαραίτητες ενέργειες μεσολάβησης με την κυβέρνηση του Πακιστάν προκειμένου να απελευθερωθεί τάχιστα ο Ελληνας εκπαιδευτικός».
Ο κ. Λερούνης ζει από το 1995 στο Πακιστάν και είναι εθελοντής δάσκαλος. Έχει ιδρύσει δύο σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τρία κέντρα μητρότητας αλλά και το Πολιτιστικό κέντρο των Καλάς στην κοιλάδα Μπουμπόρετ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του πάντως. Τη στιγμή που όλοι οι πολιτικοί αυτή την περίοδο κόπτονται για τις καρέκλες τους και τα ΜΜΕ αναλώνονται στη φιέστα-παζάρι των εκλογών, κάποιος έχει το θάρρος να βγει από μικρόκοσμό του και να ασχοληθεί με κάτι πολύ σοβαρό. Είναι θλιβερό πάντως που έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε συγχαρητήρια για αυτό που – θα έπρεπε να - είναι αυτονόητο.