Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Time: «Πρόσωπο της χρονιάς» ο Βολοντίμιρ Ζελένσι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το «πνεύμα της Ουκρανίας» ανακηρύχθηκαν «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Το ετήσιο βραβείο των συντακτών του περιοδικού απονέμεται σε όποιον αυτοί θεωρούν ότι είχε τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Το περιοδικό έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» είναι κάποιος «που επηρέασε περισσότερο την επικαιρότητα ή τη ζωή μας, προς το καλύτερο ή το χειρότερο».

Υποψήφιοι ήταν επίσης ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο Ίλον Μασκ, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Λιζ Τσένεϊ, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, οι διαδηλωτές στο Ιράν, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, οι διαδηλωτές κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Ο Έλον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX και νέος ιδιοκτήτης του Twitter, κέρδισε τον συγκεκριμένο τίτλο πέρυσι.

Άλλοι νικητές ήταν η Άνγκελα Μέρκελ το 2015, ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016, η Γκρέτα Τούνμπεργκ το 2019 και ο Τζο Μπάιντεν μαζί με την Καμάλα Χάρις το 2020.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: