Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Φοιτητής δημιούργησε αιμοστατικό gel που σταματά την αιμορραγία άμεσα! - Βίντεο

Ένας φοιτητής του New York University δημιούργησε ένα αιμοστατικό gel, το οποίο μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτά που βλέπουμε σε video games και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς σταματά την αιμορραγία άμεσα μετά την εφαρμογή του σε ανοικτή πληγή!
Ο Joe Landolina κατασκεύασε το Veti-Gel από πολυμερή φυτών, η συνθετική δομή του οποίου “ταιριάζει” με αυτή του ανθρώπινου σώματος και μετά την εφαρμογή συμπεριφέρεται σαν κανονικό δέρμα, ενώ επιταχύνει ταυτόχρονα τη διαδικασία επούλωσης.
Όπως εξηγεί ο Landolina:
“Λειτουργεί σε τρία στάδια.
Πρώτον, δρα ως κόλλα για τον ιστό και ουσιαστικά ασκεί τη δική του πίεση επάνω στην πληγή για να μη χρειάζεται να το κάνει ο γιατρός ή ο ασθενής.
Δεύτερον, μόλις έρθει σε επαφή με το αίμα ενεργοποιεί τον παράγοντα πήξης (Factor 12 Hageman), ο οποίος με τη σειρά του ενεργοποιεί το ινώδες για τη δημιουργία σταθερού θρόμβου. Τρίτον, ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια για το κλείσιμο της πληγής”
Ουσιαστικά, το Veti-Gel μιμείται την αντίδραση του ανθρώπινου σώματος, αλλά με απίστευτη ταχύτητα.
Στο video που ακολουθεί (προσοχή: έχει πολύ αίμα), θα δείτε μια επίδειξη σε ένα κομμάτι από γουρούνι, στο οποίο η ροή αίματος είναι συνεχής από έναν σωλήνα.

http://www.tragiko.net
http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: