Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

«Παράθυρο» για έκδοση υπόπτων πολιτών από Ελλάδα σε ΗΠΑ

Οι κυβερνητικές τροπολογίες ανοίγουν τον δρόμο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατήγηση του Συντάγματος. Και τούτο διότι προβλέπουν ότι στα αιτήματα έκδοσης υπόπτων που υποβάλλουν οι ΗΠΑ, αν δημιουργούνται εμπόδια στην έκδοση λόγω κάποιων συνταγματικών αρχών ή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, τα εμπόδια αυτά θα μπορούν να ξεπερνιούνται μέσα από διαβουλεύσεις που θα γίνονται μεταξύ των δύο χωρών.

Οι διαβουλεύσεις αυτές, που... επιτρέπουν να ξεπερνιούνται το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις, θα γίνονται ασφαλώς για το θεαθήναι και με προδιαγεγραμμένο το τελικό αποτέλεσμα, αφού είναι γνωστό ότι ισχύει ο νόμος του ισχυρού και συνεπώς οι ΗΠΑ θα έχουν «το πάνω χέρι» σε κάθε είδους διαπραγματεύσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αποτέλεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- προϊόν ισχυρών πιέσεων των ΗΠΑ, στις οποίες ενέδωσε η ελληνική κυβέρνηση, αλλιώς είχε ξεκαθαριστεί από αμερικανικής πλευράς ότι δεν θα ξεκινούσε καμία συζήτηση για να δουν θετικότερα στο μέλλον το θέμα της βίζας για τις επισκέψεις Ελλήνων πολιτών.
Περισσότερα στο http://apneagr.blogspot.com/2009/06/blog-post_8359.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: