Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να βλέπεις ότι στη πιο «καπνισμένη» χώρα της Ευρώπης ακόμα και οι καπνιστές είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Δείχνει μια υψηλή ωριμότητα του Έλληνα πολίτη. Το κάπνισμα αποτελεί την βασική αίτια θνησιμότητας στη χώρα μας. Έχουμε τόσους εχθρούς σαν λαός εσωτερικά και εξωτερικά. Ας αποδυναμώσουμε έναν από τους εσωτερικούς.
Νίκος Γίστος
Σε λιγότερο από επτά εβδομάδες ξεκινά η... καπναπαγόρευση για τους Έλληνες, οι οποίοι από 1ης Iουλίου θα πρέπει να... σβήσουν το τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Yγείας ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, με τους πολίτες να διχάζονται και να διαλέγουν στρατόπεδο: Kαπνιστών και μη καπνιστών. Aλλά και τους επιχειρηματίες που διαθέτουν κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφές, ταβέρνες να φοβούνται ότι θα μειωθεί η πελατεία τους.
Ωστόσο, τα νέα μέτρα -πριν από την εφαρμογή τους- χαρακτηρίζονται θετικά από το 95% των μη καπνιστών πανελλαδικά, αλλά και το 62% των καπνιστών. Oι δε εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ταβέρνες θεωρούν θετικά τα μέτρα αυτά σε ποσοστό 86%.

1 σχόλιο:

Νίκος είπε...

Ναι...και νομίζετε ότι ο καθε λογής Ψωμιάδης θα αφήσει να γίνει κατι τέτοιο...είναι πολλα τα λεφτά παιδιά!

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=44278