Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η έλλειψη εγκληματιών οδηγεί την Ολλανδία στο κλείσιμο των φυλακών

Το υπουργείο δικαιοσύνης της Ολλανδίας αποφάσισε το κλείσιμο οκτώ σωφρονιστικών ιδρυμάτων, λόγω του ότι η συντήρησή τους καθίσταται ασύμφορη αφού τα κελιά παραμένουν άδεια από την έλλειψη εγκληματιών (!). Η χωρητικότητα των ολλανδικών φυλακών ανέρχεται στους 14.000 κρατούμενους... ενώ αυτή τη στιγμή κρατούνται 12.000 άτομα με την εγκληματικότητα να παρουσιάζει μείωση. Ακολουθώντας τη λύση αυτή το κράτος θα εξοικονομήσει 164 εκατομμύρια ευρώ με την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας. Οι τρεις πρώτες φυλακές θα κλείσουν μέσα στο 2009, ενώ οι υπόλοιπες θα κλείνουν σταδιακά μέχρι το 2012. Από την άλλη πλευρά, στο γειτονικό με την Ολλανδία Βέλγιο παρατηρείται υπερπληθυσμός στα σωφρονιστικά ιδρύματα και οι δύο πλευρές επιζητούν μια συμφωνία μεταφοράς Βέλγων κρατουμένων στις ολλανδικές φυλακές με 30 εκατομμύρια ευρώ κέρδος για το κράτος της Ολλανδίας. Πάντως, η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στον Ολλανδό υπουργό δικαιοσύνης για την κίνηση αυτή.
Πηγή http://www.newsblog.gr
Και στην Ελλάδα να κάνουμε το ίδιο αλλά αντίστροφα για να γλιτώσουμε λεφτα.Να πάνε οι λιγοστοί αναπομείνοντες λογικοί ΈΝΤΙΜΟΙ(Μαλάκες) και εγώ μέσα είμαι πολίτες Έλληνες στις Φυλακές και να βγούν οι φυλακισμένοι έξω μαζί με τους άλλους εγγληματίες.Η Ελλάδα μια τεράστια φυλακή..Πιο καλά θα είναι μέσα σκεφτείτε το.Τσάμπα φαί ,ασφάλεια,ρεύμα,νερό,στεγή τηλεόραση..
Σκεφτείτε πόσες φυλακές θέλουμε ακόμα για να κλείσουμε όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες (Αλλοδαπούς όχι όλους,Πολιτικούς όλους, ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: