Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εμπρηστική επίθεση μετά τα χθεσινά επεισόδια

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου υπόγειο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, που χρησιμοποιείται από Μουσουλμάνους ως χώρος λατρείας. Άγνωστοι έσπασαν τα παράθυρα και πέταξαν εύφλεκτο υγρό με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.
Μέσα στο υπόγειο κοιμόντουσαν μετανάστες που λίγο έλειψε να καούν ζωντανοί. Έξι μετανάστες από το Μπαγκλαντές διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.
Η εμπρηστική επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από Μουσουλμάνους που εξοργίστηκαν και βγήκαν να διαδηλώσουν, όταν ομόθρησκός τους κατήγγειλε ότι αστυνομικός του έσκισε το Κοράνι. Στη διαδήλωση το Παρασκευή το απόγευμα, οι αλλοδαποί προκάλεσαν φθορές σε 75 αυτοκίνητα, ενώ καταστροφές προκλήθηκαν και σε καταστήματα. Το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 44 μετανάστες ενώ διώκονται ακόμη 2 που νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.
Η ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε τις επίμαχες σελίδες του Κορανίου και υποστήριξε ότι ο αστυνομικός δεν τις έσκισε. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεσμεύτηκε ότι αν υπάρξουν ευθύνες θα καταλογιστούν ενώ ζήτησε αυτοσυγκράτηση. "Το μεμονωμένο και υπό έρευνα περιστατικό δεν δικαιολογεί την πρόκληση επεισοδίων από άτομα αποφασισμένα να διαπράξουν φθορές σε περιουσίες πολιτών και να προκαλέσουν συμπλοκές και τραυματισμούς, διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης" τόνισε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και ανευθυνότητα. "Φαινόμενα ευτελισμού και μη σεβασμού θρησκευτικών δικαιωμάτων και η προσβολή συμβόλων οποιασδήποτε θρησκείας, δεν μπορεί να είναι ανεκτά για οποιονδήποτε πολίτη, Έλληνα ή μετανάστη" υποστήριξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες στα επεισόδια. Αυστηρός ο Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε στα γεγονότα τονίζοντας ότι "σεβόμαστε τη θρησκεία τους, σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους. Να καταλάβουν όμως ότι ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα. Τους καλοδεχτήκαμε και τους συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν δεν τους αρέσει οι πόρτες είναι ανοιχτές".
Πηγή http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: